Geslachtsverandering mag iets kosten… voor de belastingbetaler

De Australische Groenen willen 15 miljoen Aus. dollar (= 9.6 miljoen euro) per jaar reserveren voor geslachtswijziging en/of gerelateerde multigeslachtsgeöriënteerde behandelingen. 15 miljoen Aus. dollar! En op termijn moet het gewoon – vanzelfsprekend – gratis worden!

Enkele citaten uit hun geslachtenbijbel:

“Trans en geslachtsmultigeöriënteerde mensen verdienen in hun geslachtsuitdrukking bevestigd te worden.”.

Geslachtsbevestigende gezondheidszorg kan levensreddend zijn voor sommige trans- en geslachtsmultigeöriënteerder mensen; echter de grote hindernissen en kosten maakt de toegang tot de gezondheidszorg voor velen moeilijk tenzij ze zich voor tienduizenden dollars in de schulden steken. Dit is onaanvaardbaar in een welvarend land zoals het onze.”

“Gezondheidszorg is een mensenrecht. Eender hoeveel er op je bankrekening staat moet je toegang hebben tot gezondheidszorg om het lijden te verlichten en je leven te verbeteren.

“Eender hoeveel of hoe weinig geld je hebt, zou je toegang moeten hebben tot de gezondheidszorg die je identiteit en de uitdrukking van diepste eigenste ik benadrukt en je helpt opdat je gezien wordt zoals je wenst gezien te worden.”

https://greens.org.au/news/media-release/greens-announce-plans-make-gender-affirming-healthcare-free-medicare