“Gelukkig heeft hij ook nooit gezien wat ze van zijn euro hebben gemaakt.”

Triffin en zijn dilemma

Het Paleis der Natie door Rik Van Cauwelaert

‘Zoals oorlog een te ernstige zaak is om aan generaals over te laten, is economie een te belangrijke kwestie om aan economen toe te vertrouwen.’ De bedenking is er een van de briljante Belgische econoom Robert Triffin, de man die de Bretton Woods-illusie doorprikte.

In Frankfurt worstelt de Europese Centrale Bank (ECB) met een deflatiedreiging. In België viel het nieuws over de terugval van de economische groei in het tweede kwartaal. En de overige Europese landen lijken er niet veel beter aan toe.

Dat de groeiverwachting moet worden bijgesteld, is slecht nieuws voor de onderhandelaars van de N-VA, CD&V, Open VLD en de MR, die zich het hoofd breken over de vorming van een federale centrumrechtse regering. Want die moet meer dan 17 miljard euro vinden om de Belgische begroting in evenwicht te krijgen.
Lees verder bij De Tijd…

2 gedachten over ““Gelukkig heeft hij ook nooit gezien wat ze van zijn euro hebben gemaakt.”

  1. Zo is beleid een te ernstige zaak om over te laten aan politiekers, het enige waar die voor gebruik kunnen worden is om de rotzooi van de straten te vegen en met rotzooi bedoel ik ALLE ROTZOOI.

  2. Een gevaarlijk man voor o.a de Goldmann Sachs en de Morgenthau mannen. Die gangsters die ons in oorlogen duwen, met het doel om ons zelf te vernietigen, onze structuren te breken, ons sociaal bestuur. Ze houden ons vrijheid voor, maar hun vrijheid houdt niet in dat het volk vrij is van schuld. Integendeel hun buitengewone luxe wordt door de arbeid van dat volk betaald. En als de arbeider het product van zijn arbeid niet meer kan kopen krijgt die arbeider wel een lening voorgeschoteld, aan woeker interesten.
    En in de politiek?Tot we weten wie van die benden wat leent aan wie, weten we praktisch niets over politiek.

Reacties zijn gesloten.