Extra taks voor kinderloze belastingbetalers?

De CDU-Jongeren (CDU-Jugendorganisation Junge Union – JU) heeft een ideetje gelanceerd, nl. een speciale taks voor kinderloze belastingbetalers.  Ze hebben het over een “moedig voorstel” dat binnen de CDU-partijdag  ter stemming zou moeten voorgelegd worden, dixit woordvoerder Jens Spahn.  De man geeft nog mee dat “de verhouding van ouders tot kinderlozen één der vragen der toekomst is in Duitsland.  En dat gaat natuurlijk ook over geld.”  Wie daarentegen voor een nakomeling zorgt, zou 1000 euro bij de geboorte mogen ontvangen en daarenboven op een belastingvermindering kunnen rekenen.  Het zal bij een bepaald segment der bevolking niet in dove oren vallen.

Gewild of ongewild kinderloos… is voorlopig nog niet aan de orde.  Misschien moet men bij de inkomensaangifte nu ook een doktersbewijs van voortplantingsonvermogen voorleggen.  Als men dit thema consequent behandelt, dan moeten alle kinderloze belastingbetalers reducties krijgen voor niet gebruikte diensten zoals scholen, kinderopvang, inentingen enz.

Süddeutsche

Zeit

2 gedachten over “Extra taks voor kinderloze belastingbetalers?

  1. Wedden dat de honderdduizenden alleenstaande asielzoekers worden gespaard?
    Toch zijn er 2 bescheiden lichtpuntjes in klonenland: ze beginnen in te zien dat hun gebrek aan kinderen een gevolg is van hun egoisme, en ook dat ze een eiland van linksigheid aan het worden zijn in een verrechtsend Europa. Zou er dan toch nog redding mogelijk zijn voor de EU?

Reacties zijn gesloten.