Nederlandse Taalunie wordt vermoord!

Taalunie dreigt uiteen te vallen
Bij de Nederlands-Vlaamse organisatie Taalunie woedt een hevige richtingenstrijd. Het draagvlak onder de organisatie kalft in ijltempo af. Ruim twee jaar na het begin van een vernieuwingsproces keren medewerkers en partnerverenigingen zich van de organisatie af. Ze hekelen de autoritaire stijl en de ondoordachte beslissingen van de directie. Dat blijkt uit gesprekken met tal van betrokkenen.  Meer…

2 gedachten over “Nederlandse Taalunie wordt vermoord!

  1. De opvolgers staan al klaar: de Turkse en de Arabische Taalunie. Talen waarmee je straks in Europa veel verder kunt komen dan met NLs.

  2. Die “geleerde bollebozen” van de taalunie moesten reeds jaaaren geleden een flinke trap in hun klokkenspel gekregen hebben wegens hun onnozel beleid.
    Natuurlijk ben ikzelf al een oude knul, maar toch heb ik al een massa veranderingen meegemaakt in het “geschreven Nederlands”.
    Eérste regels geleerd in de “oude spelling” (boomen/visschen), dan kwam de “nieuwe spelling” (bomen/vissen), vervolgens de “voorkeur spelling” alwaar iedereen schreef zoals hij/zij sprak in EIGEN DIALECT (!) zodat men vaak elkaar misbegreep, verdorie.
    Vervolgens kwam (eindelijk) de “vernieuwde spelling” dat… zooo onvolmaakt was zodat men regelmatig een bijkomend regelboekje moest uitgeven mèt “gewijzigde regeltjes”.
    “Mo vint togh”… de taalunie heeft zichzelf de das omgedaan in… nog geen halve eeuw… arrogante paljassen. !!!

Reacties zijn gesloten.