EU-dag

In een ‘Eurospecial’ van ‘Wakker Op Zondag’ debatteerde Europarlementslid Gerolf Annemans afgelopen zondag met Europarlementsleden Philippe De Backer (Open VLD) en Bart Staes (Groen).

‘Europadag’ zou eigenlijk ‘EU-dag’ (volg bruggetje) moeten heten, want het is een jaarlijks wederkerend fenomeen van EU-verheerlijking ten nadele van een vrij, democratisch en welvarend Europa en dus ten nadele van de Europese naties en volkeren.

Dat de Antwerpse zender ATV een debat over de EU organiseert, is zonder meer toe te juichen. De toenemende EU-regelneverij en -bemoeienissen raken immers steeds meer élke Vlaming en Antwerpenaar. Zoals gewoonlijk hield EU-commissaris voor ‘Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit’ Marianne Thyssen (CD&V), de onverkozen Belgische marionet van de Trojka (Europese Commissie, ECB en IMF), eerst een gratuit EU-propagandapraatje. Vervolgens leidde Karl Apers het EU-debat in goede banen.

Voor Europa, tegen deze EU
Gerolf Annemans vatte in zijn eerste tussenkomst een en ander goed samen: “Wanneer het goed gaat in Europa is dat zogezegd dankzij de EU en wordt er gepleit voor méér EU; wanneer het slecht gaat in Europa is dat zogezegd omdat er niet genoeg EU is en wordt er eveneens gepleit voor méér EU. Ik ben een grote minnaar van het continent, het cultuurgegeven ‘Europa’, en ook van de samenwerking binnen Europa, maar ik ben een tegenstander van de Europese Unie als instelling.”

In ons Europa-Manifest kunt u lezen hoe Europa wél moet worden gestructureerd.
Klik hier om het debat te bekijken (vanaf 32:35).

Geleend bij VB.