Dure politieke spelletjes

Nieuw Heizeldrama in de maak

Panem et circenses. Brood en spelen. De favoriete politieke strategie om kiezers met prestige te kopen. In Amerika hebben politici er een lange traditie en kwalijke reputatie mee opgebouwd. Nu sijpelt dit politieke business model door in België.

Vandaag blijkt dat de renovatie en uitbreiding van het Koning Boudewijnstadion in Brussel slechts een derde zou kosten van de begrootte kost van het nieuwe stadion op parking C van de Heizel. Stad Brussel en het Hoofdstedelijk Gewest willen echter van geen wijken weten: In 2020 gaat het stadion onherroepelijk tegen de vlakte.

Het megalomane Neo-project rammelt langs alle kanten en is een schoolvoorbeeld van alles wat er fout kan lopen in de public choice. Lees verder…

3 gedachten over “Dure politieke spelletjes

 1. waar blijven onze Vlaamse politiekers om deze waanzin te stoppen?

 2. De paden van de heer zijn ondoorgrondelijk, dit geldt ook voor Els Ampe :
  zie bruggetje met kritische commentaar van haar over dit Neo project. Toen was ze nog gemeenteraadslid, momenteel is ze wel schepen van de Stad Brussel :!!!
  http://www.elsampe.be/nl/neo-project-stad-brussel-doet-denken-aan-neo-brusselisatie
  Zie ook de bedenkelijke rol van de C D & V met burgemeester Marleen Mertens van Grimbergen op kop.Met zo iemand heb je geen vijanden meer nodig.
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2257790/2015/03/19/KBVB-Gaat-de-goede-richting-uit-met-nationaal-stadion.dhtml
  De ganse zaak wordt mee verziekt door de aanwezigheid van bepaalde pseudo- Vlaamse “kabinetsleden” in Brusselse ministeries.
  Zoals bij Uplace e.a. , kan het ganse Neo project met het voetbal stadium op de parking C, alleen verklaard worden door corruptie, en de chantage die er vervolgens mee gemoeid is.
  Dit neo project is dan ook één der zovele etterbuilen van de belgische ziekte.

 3. Als het afgebroken wordt, hebben ze gen atletiekpiste meer, want die komt in het nieuwe project niet voor. Maar ja, pas in 2020, er kan nog veel gebeuren. Doel staat er ook nog altijd, na al die decennia.
  En Brazilie, was dat niet één der opkomende landen waarom we perse de EU nodig hadden, omdat het anders over ons hoofd zou groeien?
  Voorspellingen, op welk gebied dan ook, komen raar of nooit uit.

Reacties zijn gesloten.