Erdogan wil Twitter uitroeien

Premier Erdogan wil Twitter uitroeien

Erdogan van kandidaat EU-lid Turkije is niet van plan zich neer te leggen bij de opheffing van het twitterverbod. Het besluit van het constitutioneel gerechtshof daarover vorige week diende de rechtvaardigheid niet en moet ongedaan worden gemaakt, zei de premier volgens het AD tijdens een bijeenkomst van zijn AK-partij.

De krant schrijft dat Erdogan op 21 maart Twitter liet blokkeren door de telecommunicatieautoriteit TIB. De officiële reden was dat de site inbreuk zou maken op de privacy. Een administratieve rechter schortte het verbod 5 dagen later op, maar de site bleef geblokkeerd. Een dag nadat het constitutioneel hof de autoriteiten had opgedragen de blokkade ongedaan te maken, gaf de regering daaraan gevolg. Maar de premier laat het er niet bij zitten, zegt hij nu.

Erdogan liet weten ‘Twitter uit te zullen roeien’: ‘Het kan me niet schelen wat de internationale gemeenschap zegt. Zij zullen de kracht van de Turkse republiek zien’ zei hij volgens Het Algemeen Dagblad.

Youtube
Google gaat in beroep tegen de blokkade van YouTube in Turkije. Die leek vrijdag even te worden opgeheven door een lokale rechtbank, maar gisteren werd duidelijk dat YouTube voorlopig toch geblokkeerd blijft. Google stapt nu via een advocaat in Istanbul naar het Constitutioneel Hof in Turkije. In een statement zegt het bedrijf dat het “erg teleurstellend is voor mensen en bedrijven in Turkije dat YouTube nog steeds geblokkeerd is”.

Turksnieuws

3 gedachten over “Erdogan wil Twitter uitroeien

  1. Erdogan’s vrouw met haar aangeboren hoofddoek doet mij altijd denken aan een baby met zijn onafscheidelijke pamper. Ze zou ook nog een tutter in haar mond kunnen steken, want praten kan ze blijkbaar toch niet.

  2. Wacht maar tot zijn schoonmoeder “in haar furie” schiet.

Reacties zijn gesloten.