Er zijn geen zekerheden meer, of?

Of de N-VA de voorkeur heeft voor een bepaalde afkomst (Turks, Iraaks, Syrisch, Iraans, Armeens), weten we niet. Jarenlang – de erfenis van de Volksunie, waren de Koerden de mascottes van de partij, de martelaren, de vrijheidsstrijders op zoek naar een eigen staat, waarmee de Volksunie, en later de N-VA, zich vereenzelvigde en solidair opstelde. De recent overleden Willy Kuypers trok op zijn sandalen naar alle landen met verongelijkte volkeren, naar het zgz. Koerdistan, naar Baskenland, Bretagne, Corsika, Armenië, Ierland en zelfs naar Eritrea. Koen Metsu (N-VA) stapt nu in Kuypers voetstappen: “Vijfhonderd Belgische jihadisten zijn hier komen vechten tegen jullie, dus we staan bij jullie in het krijt”, zegt Metsu. “Dankzij jullie is IS bijna verslagen. Dat maakt mij nederig.”

Raar. 1) Een N-VAer die zich quasi verontschuldigt voor “Belgische” I.S.-terroristen. Welke flamingant vereenzelvigt zich met moslimterroristen-van-vreemde-oorsprong? Hoeveel geel-zwart zit er in zijn N-VA-lidmaatschap? 2) Of Metsu uitsluitend gekwetste of gehandicapte Syrische Koerden naar ons land wil halen – tenslotte zit men in de ziekenhuizen met de duimen te draaien – is tot nader bericht niet bekend. Tenslotte was I.S. ook in Irak actief. 3) Willy Kuypers zaliger toonde zich vooral de beschermheer van de Turkse Koerden. Heeft de N-VA ooit voorgesteld om gekwetste, invalide Turkse Koerden naar ons land te willen halen om hen te verzorgen nadat het Turkse leger hun dorpen aanviel? 4) Bij de bewering dat de Koerden quasi alleen I.S. “bijna verslagen” hebben, heeft Metsu wel een heel grote bocht rond de werkelijkheid gemaakt. Komt aardig in de buurt van de bewering der Duitse Grünen die stelden dat de Turken Duitsland na WOII heropgebouwd hebben.

Komen we terug bij Metsu’s Samaritaanse wensen. Welke Koerd krijgt prioriteit? Pikant detail: in 2016 werden Peshmerga uit Irak overgebracht voor medische verzorging. En nu zouden ze in Irak tegen elkaar vechten: de Turkse Koerden en de Irakese Koerden. Gaat de N-VA partij kiezen in een intern-Koerdisch meningsverschil? Zo ja, zou de N-VA daar dan uitleg kunnen over geven? Wat maakt de ene Koerd beter dan de andere? Waarom ons mengen in een kruitvat dat alleen maar tot meer “vluchtelingen” kan leiden die hier op onze kosten komen rentenieren? En… tenslotte… weet Metsu dat 90% der Koerden ook moslims zijn… met alle bekende problemen van dien? Hij zou beter eens in Duitsland gaan praten met de bevolking over hun ervaringen met Koerden op hun grondgebied.

https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/baghdad-irbil-condemn-pkk-attack-on-peshmerga-in-iraq

Kurden: Schwere Kämpfe zwischen PKK und Peschmerga im Irak – deutsche-wirtschafts-nachrichten.de (deutsche-wirtschafts-nachrichten.de)