En ‘t Stad werd van hen

De visioenen van Abou Jahjah

Het Paleis der Natie door Rik Van Cauwelaert

Op de activist Dyab Abou Jahjah mag worden gerekend om leven in de tent te brengen. Zijn boek ‘De stad is van ons, met bijbehorend manifest van de nieuwe meerderheid, is een komisch werkstuk. Jammer genoeg bedoelt de auteur het bloedernstig.

In 1970 publiceerde Tom Wolfe zijn klassiek geworden reportage met de onvertaalbare titel ‘Mau-Mauing the Flak Catchers’. Het is het hilarische verhaal van zwarte, Mexicaanse en Samoaanse activisten en zelfbenoemde buurtwerkers die in San Francisco ambtenaren van de gemeentelijke sociale dienst terroriseerden om de vetpotten van de armoedeprogramma’s open te breken. Volgens Wolfe werden in het getto avondcursussen gegeven over hoe de zaak diende aangepakt.

Een beproefd scenario liep als volgt: een ruig uitziende jongen in battledress en legerboots, grimmig gezicht achter een buitenmaatse zonnebril, kwakte op het mahoniehouten bureau van een verbijsterde ambtenaar een plunjezak vol revolvers, knotsen, hakbijlen, scheermessen, molotovcocktails en bazooka’s. En blafte dan luid: ‘Dat zijn enkele spullen die ik afgelopen nacht van mijn jongens heb afgepakt…. Geen tien minuten geleden nog heb ik een [Black] Panter het neerleggen van een flik uit het hoofd gepraat…!’ Waarop de ambtenaar, groggy op zijn bureaustoel geplakt, meteen geld begon uit te delen aan het vermeende gettohoofd en zijn buurtgroep, alsof het heil van de stad van hem afhing.

Lees verder bij De Tijd

5 gedachten over “En ‘t Stad werd van hen

 1. Een zot maar een gevaarlijke zot en wat hij schrijft is mogelijks onbenullig maar is meer en meer realiteit de stad is nog niet van hun maar bepaalde wijken wel en de linkse kerk keek er naar en vond het goed

 2. Men mag Abou Jahjah niet onderschatten. Het feit dat voor hem in De Standaard de “rode” loper wordt uitgerold door de linkse en loge mafia’s zegt veel, om niet te zeggen alles. Zijn optreden dient gezien te worden als een psychologische oorlogsvoering tegen de Vlamingen cfr Sun Tzu. Nog belangrijker dan Abou Jahjah zijn diegenen die achter hem staan en verborgen blijven. In het artikel van RVC wordt onder andere verwezen naar Eric Corijn, een extreem-linkse prof van de VUB en logeman die ooit tijdens een bijeenkomst verklaarde : “Vlaanderen zal (moet!)worden wat Brussel nu is..!!”. Wat zijn verblijf in Libanon betreft, zijn het alleen de “onnozelaars en gestoorden” die hun handen vuil maken en zich opblazen. Abou Jahjah heeft immers andere, belangrijker doelstellingen die in België liggen en niet in het Midden Oosten.
  Wat hij in zijn boeken schrijft onthult in feite de verborgen agenda van de occulte machten in dit land. Wat ze zelf nog niet kunnen of mogen zeggen en schrijven wordt door Abou Jahjah kenbaar gemaakt.
  Hij handelt dus niet voor rekening van straatbendes zoals in het boek van Tom Wolfe, maar is in dienst van de voormelde occulte machten, die oorlog voeren tegen Vlaanderen en uiteindelijk ook tegen onze westerse beschaving, in West -Europa. Hij is dus de “profeet” die het pad effent, voor de “echte islambroeders”.
  Het ogenblik dat deze laatsten effectief in “actie zullen komen” is alleen een kwestie van tijd, en dit zou kunnen vlugger gebeuren dan men denkt.
  Het gaat hier dus niet om “visioenen” van Abou Jahjah maar om de geheime plannen van de occulte machten. RCV en anderen vergissen zich schromelijk als ze Abou Jahjah afdoen als een “fantast….”, die een komisch werkstuk heeft geproduceerd. Het is eerder een “bouwstuk…” met de blauwdruk voor de NWO in Vlaanderen.(en verder ook Europa). Als RVC dit niet ziet dan zijn er twijfels over zijn kennis van deze materie, als hij het echter wel ziet, dan zit hij mee in de slag…!!

 3. “Mau-Mauing the flak catchers” kan niet letterlijk vertaald worden maar kan wel verklaard worden. Mau-Mauing verwijst naar de praktijken van intimidatie die de Mau-Mau in Kenya toepasten. Flak is de Engelse benaming voor het afweergeschut dat er op gericht is om vliegtuigen neer te schieten, dat is de letterlijke verklaring. Het wordt ook figuurlijk gebruikt, zoals in het boek van Wolfe, en dan betekent het kritiek, vijandige reactie of misbruik. Wat Wolfe dus bedoelt is dat de blanke ambtenaren door de anders gekleurde bevolking geïntimideerd, bekritiseerd en misbruikt worden.
  Het is zoals onze OCMW bedienden die allerhande beledigingen etc naar hun hoofd geslingerd krijgen.door ingevoerde individuën.

 4. Och laten we “den Abou” even vergeten gooi hem in den beerput tot hij weer komt bovendrijven. Laat ons als “Belgen” fier zijn op onze rode duivels en hun prestaties . In het bijzonder , Kompany , Marouane , Moussa , Lukaku ,Januzaj Allemaal landgenoten ! er zijn er bij , die zelfs Nederlands kunnen spreken Zij plaatsen het land van Koning Flup den eerste voor gans de wereld in de kijker . Daar kan den Tja Tja niet tegenop .

 5. Is die man nu nog altijd niet gearresteerd en het land uitgewezen???

Reacties zijn gesloten.