En dan hebben we ook nog wat goed nieuws…

Afbeeldingsresultaat voor thumbs upSinds het begin van de maand maart zijn verschillende “gematigde rebellengroepen” in elkaars haren gevlogen in het noorden van Syrië. Ha’yat Tahrir al-Sham (beter bekend als Al-Nusra, filiaal van Al-Qaeda, en hun even gematigde concurrenten Jabhat Tahrir Souriya zijn het dikwijls oneens. Zo zouden er een onbekend aantal gekwetsten en vermoedelijk vierhonderd martelaren gevallen zijn. In februari vertrokken er ook al een tweehonderdtal naar de maagdenhemel. Gelukkig werden hun voorraden aangevuld met de vertrekkers uit Oost-Ghouta. (AlMasdarNews)

Reden: het grote eigen gelijk…Wie is de énige echte vertegenwoordiger van de gematigde oppositie?”

Nochtans hadden ze onderling een wapenstilstand afgesproken tot er een nieuwe speler op het veld kwam.  Een kat zou er zijn jongen niet meer in vinden…  In elk geval hebben ze allemaal één gemeenschappelijk vijand: de Koerden.

Ook in januari waren er spanningen:

… en in de zomer van 2017:

Wie protesteert kent de gevolgen:

CNN stuurde in november een reporter voor een onderhoud met HTS.  De brave man voelt zich in de rug aangevallen door ISIS;.. wie kan men eigenlijk nog vertrouwen?  Een beklijvend gesprek over begane zonden en trouw aan Allah…

 

5 gedachten over “En dan hebben we ook nog wat goed nieuws…

  1. Het goede nieuws van hieruit is: de orthodoxe jood Aron Berger komt op de negende plaats van de CD&V lijst. Hij zal de belangen van de joodse gemeenschap verdedigen, alsof die al niet voor 100% verdedigd worden, en trouw blijven aan zijn geloof waardoor hij geen vrouw de hand zal schudden.

    Freilich van het ‘joods actueel’ weet op zijn beurt te melden dat: hij de moslim gemeenschap de raad geeft om een ‘Moslim Actueel’ te laten verschijnen, het zal helpen om de belangen van hun gemeenschap beter in kaart te brengen en te verwezenlijken.
    En neen, er moet geen zand meer zijn!

    • Intussen kiest Peeters voor de vlucht vooruit. Vanmiddag persconferentie: eieren of joeng. Geen zand. Tenzij een beetje om ons in de ogen te strooien. Eigenlijk kan die brave Aron geen goed doen: ofwel “verraadt” hij zijn geloof, ofwel “mag” hij niet op de tjevenlijst staan. Telkens je denkt alles over het tjevendom al meegemaakt te hebben, blijkt dat de hun elastiek toch nog wat verder kan uitgerekt worden.

Reacties zijn gesloten.