“Elk normaal denkend mens zou dan zeggen: die topmensen horen in het gevang”

“De kleine spaarder werd geplukt, de grote gespaard.”

“Elk normaal denkend mens zou dan zeggen: die topmensen horen in het gevang, maar nee, het omgekeerde geschiedde, ‘topvrouw’ Swiggers werd benoemd als vereffenaar van de boedel. Dat is nog erger dan de slager die zijn eigen vlees keurt.”

“De raden van bestuur van Dexia en Arco zaten vol met toppolitici van CD&V-signatuur. Het waren bestuurders die ja zegden tegen alles, niets zagen, niets begrepen, om zich dan achteraf af te vragen wat ze fout hadden gedaan. De N-VA heeft zich voor de verkiezingen geprofileerd als aanklager van de ACW-graaicultuur. Zouden zij hun woorden gestand doen of zullen de mannen van Bart de Wever zich betonen als waarachtige Belgische politici? Ik vrees het antwoord reeds te kennen.”

Amoreel Arco dupeert kleine spaarders

Belgische toestanden! Arco, één van de bijwagens van het ACW, de personificatie van het ‘christelijke middenveld’ in België, is failliet.

Het ACW (Algemeen Christelijk Werknemersverbond) is de koepel van de christelijke werknemersorganisaties (ziekenfondsen, vakbonden, etc) in Vlaanderen. Eind vorig jaar veranderde ze haar naam in ‘beweging.net’. De koepel kan worden beschouwd als de belichaming van het katholieke gedachtengoed van België en je zou dus verwachten dat morele integriteit er hoog in het vaandel staat. Wie echter kennis neemt van het dossier ‘Arco’, hier voortreffelijk samengevat door oud topmanager Gerard De Beuckelaer, krabt zich toch wel even achter de oren over die vermeende integriteit. Het dossier Arco is een walmende gierput van mismanagement, belangenverstrengelingen, nepotisme en coöptatie, zoals dat alleen in België mogelijk is. Want wat was het geval?
Lees verder…

5 gedachten over ““Elk normaal denkend mens zou dan zeggen: die topmensen horen in het gevang”

 1. De partij waarop de meeste vrouwen stemmen: de CD&V. Daarom was de SP zo hardnekkig tegen het vrouwenstemrecht.
  ‘Middenveld’ is een door Links uitgevonden bedrieglijke term en betekent eigenlijk: links activisme.

 2. “De partij waarop de meeste vrouwen stemmen: de CD&V”…
  Hmmm.. als de meeste vrouwen (vrouwen maken ruim de helft van de bevolking uit), plus ook nog een gedeelte van de mannen voor de CD&V stemmen, dan is het ook maar logisch dat de CD&V bij de verkiezingen van mei jongstleden ruim 60% van de stemmen behaalde, nietwaar?

 3. De Arco-Dexia dossiers kan niet los gezien worden van andere beerputten waarmee we sinds het einde van de jaren zeventig geconfronteerd worden. Het gaat hier onder andere om de Bende van Nijvel, CCC, de moord op Cools, het Iran-Contragate , Augusta-Dassault..enz…en vooral de Dutroux zaak, waar op een bepaald ogenblik ook Di Rupo werd bij betrokken. Verschillende toenmalige CVP’ers hebben zich toen het vuur uit de sloffen gelopen om de deksels op de Dutroux beerput te houden (en dan ook op deze van Di Rupo). Dit zal een prijs opgeleverd hebben,voor de CVP en dan ook voor het ACW… vanwege de PS mafia… maar deze prijs moet nu dan wel betaald worden door de belastingbetaler die niet voor de CD&V stemt.
  Dit Arco-Dexia dossier is dan ook een van de zovele “etterbuilen” die kenmerkend zijn voor de belgische ziekte. Hierbij speelt de chantage met corruptie en zedenzaken een doorslaggevende rol.(zoals in elke mafiastaat).
  De CD&V en het ACW maken dan ook deel uit van deze “belgische staatsmafia”.
  Beroep doen op de christelijke wortels van het ACW getuigt dan ook van een grenzeloze onwetendheid en naïviteit.
  In de media en ook op veel webstekken wordt dit Arco-Dexia dossier nog steeds gezien als een geïsoleerd feit. In België zijn er echter geen “geïsoleerde gevallen”, alles hangt immers nauw met elkaar samen. Het zijn dan ook deze verbanden die moeten blootgelegd worden, wil men een inzicht verkrijgen in wat er werkelijk gebeurd is achter de schermen. En vergeet één zaak nooit=toeval bestaat niet!!!

  • Het is afwachten of we ooit nog iets van Peter Dedecker gaan horen; de prijs die moet betaald worden voor een CD&V – N-VA deelregering ?

   • Als er een CD&V-NVA regering komt dan zal de NVA en ook Peter Dedecker moeten inbinden wat het Arco dossier betreft. Er is immers ook nog de strafklacht van het ACW tegen Peter Dedecker, die uitgesteld werd. Vergeet ook niet dat een kopstuk in het Electrawinds dossier ook een NVA’er is. Vermoedelijk houdt het belgische regime nog andere dossiers (fiscale??) tegen NVA’er achter de hand om op het gepaste ogenblik te “klappen”..zoals dat heet.
    Dit alles sluit niet uit dat na de vorming van een CD&V-NVA regering op Vlaams niveau, en nadat de NVA in dit dossier ARCO volledig verbrand is, de NVA alsnog uit de Vlaamse regering vliegt, met het oog op de vorming van een tri-partite!!
    Wat Bartje ook doet, hij is altijd de verliezende partij.
    (=al of niet met zijn instemming!!!).

Reacties zijn gesloten.