Een voetnoot…

… in westerse media.

240 doden, 170 gekwetsten, waaronder meerdere in kritieke toestand.

foto van Ibrahim Muhammad.

Iemand “Je suis Swaida”… Iemand???

foto van Hanin Elias.

ISIS in de westelijke woestijn van al Tanf – quasi in het blikveld van de VSA – voerden eergisteren om 03.50 u een aanval uit met meer dan 600 terroristen.
De aanval was een gecombineerde actie op verschillende dorpen in het oosten van de provincie Swaida, met 4 zelfmoordvrijwilligers, die zich in een gebouw onder constructie, in een groentenmarkt en twee publieke plaatsen opbliezen. De vijfde werd door de bewapende burgers betrapt voor het ziekenhuis, waar hij zijn hemelvaart wilde voltooien, en samen met twee inmiddels gevangen genomen ISIS-terroristen opgehangen.

De terroristen hadden zich in meerdere groepen van 30 à 50 personen opgedeeld, bewapend met machinegeweren en bomgordels; gesteund door scherpschutters met mortieren aan de rand van de dorpen die zich met de hulp van slaapcellen in de dorpen binnengeslopen waren.

Deur aan deur, huis na huis, hebben ze hele gezinnen vermoord, afgeslacht, of ontvoerd, onbewapende burgers… die geen verweer konden bieden. Eén der brutaalste slachtpartijen in deze vreselijke oorlog. Deze dorpen zullen in heel Syrië nooit vergeten worden: “Duma”, “Tema”, “Tarba”, “Al-Ksiab”, “Rami”, “Ghiddat Hamayel”, “Al-Shabky” en “Al-Shrehi”.

De bevolking verzette zich samen met de daar gestationeerde militairen van het Syrische leger. De meesten van de eerste verdedigers werden gefolterd, gepijnigd tot er versterking uit de Swaida dorpen en andere eenheden van het Syrische leger aankwamen. Naar schatting werden 300 ISIS-terroristen gedood. Ongeveer 80 van hen werden in het ziekenhuis (dat eigenlijk ook had moeten de lucht ingaan) gesleept; de rest van hun doden werden door de terroristen meegenomen.

Alle informatie ontbreekt tot op heden over het aantal en identiteit der ontvoerde mensen.

Men is zeer verbitterd, ontgoocheld, woedend in Syrië en men houdt de VSA mee verantwoordelijk. Als men vanuit een “commandocentrum” – eender waar ter wereld – een vlieg op een hoofd kan zien zitten, dan kan men de Syrische bevolking niet paaien met een “wir haben es nicht gewusst”. De terroristen zaten verd. op hun drempel…

Hier worden gezinnen zo snel mogelijk in veiligheid gebracht:

Gedode terroristen worden weggesleept:

Hier wordt een zelfmoordterrorist betrapt:

Vertaling overbodig… doodskisten… rouw…

De vijand van mijn vijand…

2 gedachten over “Een voetnoot…

Reacties zijn gesloten.