De plannen in Syrië zijn mislukt.

De bronafbeelding bekijkenHoe het Westen de nederlaag tegen de Syrische regering o.l.v. president Assad probeert af te wenden.  In de schaduw van Uncle Sam ageert de Israëlische luchtmacht.

“De VSA willen niet erkennen dat hun plannen in Syrië mislukt zijn. Daarom ontwikkelen ze de open agressie tegen Syrië op Syrisch grondgebied,” stelt de Syrische vertegenwoordiger bij de OPCW, Bassam Sabbah. Het lijkt wel alsof het Westen eerder zijn kaarten op escalatie dan op de-escalatie gezet heeft.

In de omstreden Noord-Syrische stad Idlib zijn volgens bronnen bij de bevolking laatst nog zes personenauto’s en een vrachtwagen met het logo van de WH aangekomen. De vrachtwagen bracht veiligheidskleding, containers met chemicaliën en camera’s en zeven raketten. Vier mannen in veiligheidskleding vulden vervolgens de raketkoppen met de chemicaliën. Dan werd alles weer in de vrachtwagen geladen, waarop de vrachtwagen wegreed met het konvooi richting Maarat an-Numan (Idlib regio).

Zonder enige twijfel gaat het hier om chemische wapens, voor dewelke men niet de Assad regering kan verantwoordelijk houden. Bovendien werd er recent in de door het leger bevrijde gebieden meer dan 40 ton gifstoffen ontdekt.  Wat door de poco media niet opgenomen werd.

Israël voelt zich gesterkt door de VSA. Er werden twee raketten op een Iraans transportvliegtuig op de luchthaven van Damascus afgevuurd vanuit de geannexeerde Golanhoogte. Ook in het Z-W, in de Daraa provincie, werd een raketaanval op een Iraans transportvliegtuig en een wapenopslagplaats van het Syrische leger gevuurd. Netanyahu had immers aangekondigd dat zijn land zich niet meer zou beperken (!) tot Iraanse doelwitten in Syrië, maar ook het Syrische leger zelf, want zowel Assad als zijn leger zouden “niet meer immuun” zijn.

De militaire aanwezigheid van de VSA is niet alleen de Syrische regering een doorn in het oog. Zoals we reeds meldden, hebben ook 70 stamleiders zich bij Assad aangesloten. Elf nederzettingen, die onder de democratische heerschappij van de zgn. “gematigde rebellen” leden, zijn naar Assad overgelopen om samen tegen ISIS en al Nusra te strijden.

De terroristen aan het zuidelijk front (Z-W grens Israël Golan) worden in de Jordaanse hoofdstad gecoördineerd door het MOC, het onder Amerikaans bevel Military Operations Center, die CIA-eenheden, actief in Turkije, daar opgericht hebben. Een belangrijke rol hierin speelt het Syrische Al Qaedafiliaal – al Nusra – die zich verveld heeft tot „Jabhat Fateh al-Sham“ (Front voor de verovering van de Levant).
Ondanks het feit dat deze als terroristische organisatie door de VSA en de VN erkend werd, strijdt al Nusra zonder gêne aan het zuidelijk front, één van de 54 terroristische milities, gefinancierd en geleid door het MOC in Amman.

Dat er geen filmmateriaal over het MOC en de CIA-betrokkenheid te vinden is, mag niet verbazen.  Slechts deze film verwijst er onrechtstreeks naar en beroept zich op de Washington Post: “a rare window into the CIA’s practice of “detailing” U.S. troops and special operators for clandestine missions”. (… een zeldzaam zicht op CIA’s praktijken door de inzet van VSA militairen en speciale strijdkrachten bij geheime missies, die pas na diep zoeken duidelijk worden…)

Syrian rebels get arms and advice through command center in Amman (2013)

Het waarom werd 13 jaar geleden al duidelijk gemaakt:

En herhaald in 2013 onder Obama: