Een stok werd gevonden

[PERSBERICHT – 28 december 2023]

verklaring van Meester Hugo Coveliers (raadsman Filip Dewinter) in verband met de deontologische commissie Vlaams Parlement.

Hugo Coveliers : “Concurrerende politici hebben er alle belang bij de procedure zo lang mogelijk te rekken om Dewinter politiek te beschadigen.”

Hugo Coveliers: “Deze commissie is samengesteld uit concurrerende politici die er alle belang bij hebben om deze procedure zo lang mogelijk te laten duren. We waren voorbereid om vandaag onze visie uiteen te zetten zodanig dat men zou begrijpen om welke banale klacht het hier gaat .Het feit dat men zelfs niet tot een akkoord over de ontvankelijkheid van de klacht kwam, toont de banaliteit. Tot mijn ongenoegen heb ik zelfs de kans niet gekregen om de zitting bij te wonen of om een woord te zeggen. Merkwaardig is dat de klagende partij (Groen met fractieleidster Mieke Schauvliege) tevens ook het voorzitterschap van de commissie waarneemt met Groen covoorzitter Jeremie Vaneeckhout.

Het Verdrag van de Rechten van de Mens bepaalt duidelijk dat iedereen recht heeft op kennis van de klachten en het recht om zich te verdedigen. Die kans werd vandaag in ieder geval niet geboden. Blijkbaar willen een aantal politiekers enkel het Europees Verdrag toepassen ten voordele van terroristen, criminelen, klimaatactivisten en illegalen.”

Luc Doms
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Eén gedachte over “Een stok werd gevonden

  1. Ze gaan nog veel stokken vinden voor er verkiezingen plaats vinden om het VB te bekladden. Ze vergeten echter dat de gewone mens het allang door heeft. Het zal niet baten want vroeg of laat komt de waarheid aan het licht en dan is er geen kruid tegen gewassen. De lont brandt, wanneer steekt ze het vuur aan ?

Reacties zijn gesloten.