Een klein berichtje bij onze bezorgde noorderburen

MM900236531[1]Belgen massaal naar de voedselbank

Als gevolg van de crisis gaan de Belgen massaal naar de voedselbanken. Vorig jaar klopten meer dan 121.000 mensen bij de voedselbanken aan voor hulp. Dat waren er 4500 meer dan het jaar daarvoor. Nog nooit eerder moesten zoveel Belgen voedselhulp vragen, aldus de Belgische media op zondag.

Het zijn niet alleen kansarmen die aankloppen. Maar ook mensen uit de middenklasse en kleine zelfstandigen die failliet gingen, vinden steeds vaker hun weg naar de voedselbanken. Ook gepensioneerden die moeten rondkomen van een klein pensioentje zoeken steeds vaker voedselhulp, omdat alles duurder wordt en hun pensioen niet snel genoeg meestijgt.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/21394212/__Belgen_naar_voedselbank__.html

3 gedachten over “Een klein berichtje bij onze bezorgde noorderburen

  1. Over welke “Belgen” hebben we het dan?
    Mag ik de redactie golfbrekers eens uitnodigen op een donderdagavond, in de Seefhoek bij be-de(e)l-lingen?

  2. Ik begrijp onze noorderburen niet goed. Heden kreeg ik via E-mailtje een video te zien van onze noorderburen. De weduwen van de indertijd werkende Marokkanen in ons noordbuurland zien hun overlevingspensioen met meer dan de helft gehalveerd maar halen nog vlot de 600 Euro maandelijks terwijl het normale inkomen van hun doorsnee landgenoten ongeveer 250 Euro bedraagd. Uiteraard hebben zij problemen want ze kochten in bepaalde gevallen een groot huis met alles erop en eraan en kunnen dat niet meer betalen. Dan liggen ze in NL te lullen over onze voedselpaketten. Waarschijnlijk zoals Gina liet uitschijnen gaat het over diezelfde bevolkingslaag , die maar steeds worden gekwetst met geld , de kritiek op hun religie , hun levenwijze hun .. enz enz. Spijtig dat ik dit You Tuubeke niet kan doorsturen naar de Golf-redactie want ik heb hun E-mail niet. Ik geloofde mijn oren en ogen niet . Gelukkig voor die arme onderdanen , wanneer de nood het hoogst is …is Allah nabij met zijn paradijs!

Reacties zijn gesloten.