“Een eiland van stabiliteit”

Het gelijk van Orbán: migranten mijden Hongarije massaal
Het bouwen van een hek langs de Hongaarse grens leidde tot felle kritiek van Europese leiders, maar het beleid van de Hongaarse premier Viktor Orbán blijkt zeer succesvol. Afgelopen zomer wilden grote aantallen migranten via Hongarije naar Duitsland reizen, momenteel komt bijna niemand meer naar het land.

Volgens cijfers van de Hongaarse politie waren er in september dagen dat 10.000 migranten de grens overstaken. Gedurende de maand oktober werden gemiddeld 6.000 migranten per dag door de politie geregistreerd. In de eerste dagen van november waren dat er nog maar rond de tien per dag.  Lees verder…

8 gedachten over ““Een eiland van stabiliteit”

 1. “Het bouwen van een hek langs de Hongaarse grens …”
  Ja, er is een hek op de grens met Servië maar ik heb nog niet gehoord dat er ook ‘n hek is op de grens met b.v. Slovenië en Roemenië…

 2. Het gaat er in eerste instantie om een duidelijk signaal te geven “genoeg is genoeg, en het kot is toe”. Orban heeft dit signaal gegeven. Het zal wel niet altijd gemakkelijk geweest zijn , maar het is het resultaat dat telt. Hij laat zich dan ook niet beïnvloeden door de “negatieve commentaren”. Het belangrijkste is de toekomst van het volk en het land, en niet het “gelul” in het buitenland.
  Als er één les te trekken is uit het Hongaarse voorbeeld, dan is het wel dat de dooddoener van :” We kunnen ze toch niet tegenhouden…” zever is.
  Het probleem stelt zich uiteindelijk niet met “we kunnen ze niet tegenhouden..” maar wel met de georganiseerde import. De occulte krachten willen ze immers helemaal niet tegenhouden, integendeel. Hoe meer str… op de mesthoop hoe beter.
  Eens te meer komen we uiteindelijk terecht bij de diagnose van de kanker.
  Zolang deze diagnose niet kan en vooral niet mag gesteld worden, blijven we verder verzuipen. Deze diagnose is nodig, alleen al om de “vijand te kennen”.
  Anna heeft hier ook al naar verwezen.
  Het zoveelste bewijs van de lafheid (want daar gaat het om) om de diagnose te stellen, is de open brief van Bartje :
  http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2517109/2015/11/07/De-Wever-slaakt-noodkreet-over-vluchtelingencrisis-in-open-brief-aan-Europese-partijen.dhtml
  Een citaat :
  “N-VA-voorzitter Bart De Wever slaakt in een open brief aan alle centrumrechtse partijen in Europa een noodkreet over de vluchtelingencrisis, schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn partijgenoot Theo Francken vraagt zich in De Morgen dan weer af of België de asielzoekers niet moet oproepen om weg te blijven.
  De brief van De Wever is gericht aan alle conservatieve, liberale en christendemocratische partijen in de Europese Unie. Hij zoekt steun voor drastische maatregelen om de stroom te stoppen. “We moeten een gesloten systeem van quota overwegen”, schrijft De Wever. Vrij vertaald: vol is vol. Niet de vraag moet de norm zijn, wel het aanbod.
  De Wever pleit voor een Europese aanpak die in het verlengde ligt van wat hij zelf al eerder voorstelde: een update van de Conventie van Genève, minder genereuze sociale voorzieningen voor nieuwkomers, geen vrije landkeuze voor wie in veiligheid is gebracht, strenge controle van de Europese buitengrenzen en meer middelen voor de opvang buiten Europa”(=einde citaat).
  Bartje is hier niet bezig met de “invasies” maar met de schadebeperking in het stemhokje!!! Hij kletst dan ook maar wat uit zijn nek om de indruk te geven dat men er iets aan zou willen doen, onder het motto :
  “Hou me tegen of ik doe ongelukken….”
  Zonder deze diagnose dient het tot niets wat dan ook te beginnen.
  Om deze “diagnose” te stellen kan zeker geen gebrek aan info ingeroepen worden.
  Alle info is immers beschikbaar op het net. Met wat knippen en plakken en vertaalwerk kan gemakkelijk een synthesenota( van 40 à 50 blz) opgesteld worden, en die schematisch gestructureerd is voor de leesbaarheid ervan.
  Met een dergelijke nota had Tom kip kap gemaakt van Bartje tijdens het TV debat.

 3. Intussen verwittigt Merkel ons voor het sluiten van de grenzen, voor wat er dan dreigt:’ es drohen militärische Auseinandersetzungen’. (Spiegel online).
  En wie zou dat graag willen, Frau Merkel?

 4. Gelukkig zijn er nog Europeanen, ze zitten wel niet in die EU mesthoop, die om Europa geven en zeker om de Europeanen.
  NU die EU mesthoop in Brussel opruimen en de grenzen potdicht afsluiten en enkel troep eruit en niemand meer erin.

 5. https://youtu.be/9RPMa3Qgx6k

  Gepubliceerd op 6 nov. 2015

  Zsolt Bayer, Hungarian author, journalist, publicist, is one of the founders of Fidesz, the current ruling political party of Hungary of which Prime Minister Viktor Orbán is the leader and founder. Fidesz was founded as a youthful underground anti-communist movement in the 1980s, and has grown into a well-respected and powerful conservative political force that hold unparalleled support in Hungary.
  Zsolt Bayer and Viktor Orbán have been close friends for 30 years, and in mid-September 2015, a liberal left-wing George Soros-funded magazine ‘Magyar Narancs,’ unveiled a tasteless and ignorant cover with Viktor Orbán wearing a Hitler mustache made out of barbed wire.
  Zsolt Bayer, coming to the defense of his friend, organized a rally attended by 2000 people before the offices of Magyar Narancs. He not only criticized the magazine and liberals, but went out of his way to openly speak about that ethereal, controversial subject: white genocide.
  Observant viewers can conclude with some assertion that the words of Mr. Bayer back in September, who is notorious for his sarcastic, fearless wit in his columns and blogs, are slowly being pulled into more public forums. In more eloquent ways, Viktor Orbán himself has recently touched upon these subjects, hinting that he too is very well aware of the truth, but as a politician, must play the game.

 6. Waarom een hek bouwen? Bart De Wever lost het probleem op met brieven schrijven naar Europese politici. Veel eenvoudiger, en goedkoper. Maar even efficiënt, dat is nog maar de vraag.

 7. Bart De Wever is een pure volksverlakker, Als hij echt de migranten wil tegenhouden dan moet hij dat als voorzitter van de grootste partij dit ook doordrukken, Maar ja Bart heeft al zoveel compromissen gesloten dat er geen weg terug meer is, Een stuitend voorbeeld hiervan is het begraven van het communitaire, Ik lust die man niet want hij is een opgeblazen kikker.

Reacties zijn gesloten.