Een beetje terrorist… is dat zoals een beetje zwanger?

Afbeeldingsresultaat voor zandmannetje klaas vaakGoede bedoelingen?

Volgens OCAD, dat analyses maakt van de terreurdreiging, zouden een tiental Syriëstrijders “zonder slechte bedoelingen” willen terugkeren naar België. Ze zouden zich beetje ziekjes voelen,  “ongelukkig” zijn of “gedegouteerd” over wat ze hebben gezien.

We vragen ons af sinds wanneer OCAD gedachtelezers in dienst heeft. Hoe kunnen zij de goede of slechte bedoelingen van mensen raden? In het westen, waar geen enkele staat offensieve militaire acties tegen de djihadi’s durft ondernemen, wordt de positie van IS nog steeds sterker, maar in Irak en Syrië krijgt de kalifaatstaat flinke klappen.

Zou dat er misschien de oorzaak van zijn dat zoveel djihadi’s zich plots ziek en ongelukkig voelen? Dat zij op adem willen komen in de veilige geborgenheid van Molenbeek, Sint-Gillis of Schaarbeek, beschermd door advocaten, mensenrechtenactivisten, gewone medeplichtigen en de onmacht van de Belgische Justitie?

Het zou veel voorzichtiger en realistischer zijn daarvan uit te gaan, dan zomaar de bewering te geloven dat zij “geen slechts bedoelingen” hebben.  Hier zijn de djihadi’s veilig voor Koerdische scherpschutters en Amerikaanse drones. Hier riskeren ze hoogstens een enkelband, een beetje “observatie”, een  verplichte deelname aan een deradicaliseringscursus of, in het allerergste geval, een verblijf in een luxegevangenis met een mooie fitnessruimte, zoals Abdeslam.

Afbeeldingsresultaat voor marc jorisMarc Joris

3 gedachten over “Een beetje terrorist… is dat zoals een beetje zwanger?

  1. Mogelijk hebben ze een beetje een burn-out van het koppen afhakken en folteren ginds en hopen ze, na hier een jaartje of twee in de watten te zijn gelegd, met fris enthousiasme links of rechts hun activiteiten weer te kunnen aanvangen.
    Mogen we ze niet een beetje dood doen?

    • Moet je aan de importsecretaris of de binnenminister vragen. Of bij nader inzien aan de dierenwelzijnverantwoordelijke. Van hem mag het zelfs onverdoofd.

  2. Mogelijk zijn ze ook naar Syrie vertrokken zonder slechte bedoelingen .
    Wat is dat OCAD van plan: een vereniging stichten met fanfare voor en van de oud Syriestrijders? Ik ben ook een beetje ziekskes , ongelukkig en gedegouteerd over heel die Islam jannekesnest.

Reacties zijn gesloten.