Duizenden nep-Syriërs kunnen meerdere uitkeringen ontvangen

In Ahlen (bij Dortmund) kwam tijdens een grote inval in een asielcentrum het bedrog van ‘vluchtelingen’ aan het licht.  Meer dan de helft van de 150 aangehouden asielzoekers had meerdere identiteiten.  Tunesiërs en Marokkanen beschikten over diverse identiteitsbewijzen.  

Schepen Diane Jägers vermoedde al dat de meerderheid van de asielzoekers geen Syriër is.  Alleen in NRW (Noordrijn-Westfalen) zouden tienduizenden asielzoekers met een valse identiteit verblijven.  Sommigen beschikken zelfs over vier of vijf verschillende paspoorten.   Men onderzoekt nu of zij per identiteit een uitkering hebben ontvangen.  Voor  justitie is het ook niet gemakkelijk om bv. bij herhaalde misdrijven door dezelfde persoon – echter met telkens een verschillende identiteit – deze te kunnen veroordelen als recidivist.

Het probleem is bij het ministerie van binnenlandse zaken bekend.  Nogal wat ‘vluchtelingen’ laten zich in meerdere steden registreren en krijgen overal ‘voorlopige papieren’.  Wie verschillende identiteiten opgeeft kan uit het oog van justitie ontsnappen en meerdere uitkeringen eisen.
Gezien de grote toevloed worden de ‘vluchtelingen’ immers niet onmiddellijk geregistreerd.  Tijdens die periode staat het hun vrij zich her en der aan te melden.  Men verwacht  dat het pas deze zomer  in NRW mogelijk zal zijn alle asielzoekers onmiddellijk na hun aankomst met vingerafdrukken te registreren en deze in de federale gegevensbank bij te voegen.

Der Westen

8 gedachten over “Duizenden nep-Syriërs kunnen meerdere uitkeringen ontvangen

 1. Dat men dat : Hier in Belgie ook mo is tegoed gaat controleren… Ook bij diegenen, die hier reeds verblijven, korte of langere tijd !!! Soms zie je hier aankomen, naar het OCMW trekken, Sociaal appartement verkrijgen en binnenste de korte keren, rijden ze met een auto, dragen duurdere kleding, gaan elke dag naar de nachtwinkel , bier of zekere alcohol halen…
  Vingerafdrukken, bij al diegenen die bestaansminimum krijgen !!!

 2. Amaai zijn dat daar een pak debielen die het voor het zeggen hebben.
  Ik weet in Belgie bv dat er 20 jaar geleden al verschillende ingevoerden al OCMW hadden in diverse steden.. ik had tijdelijk onderkomen door een brand in een huis van het OCMW. Ik kreeg daar post en rekeningen op het adres maar in de naam wel verschillende keren iets verschillend. Soms maar een letter tot twee letters.

  Ik wist van een: die speelde hoertje in Kortrijk. nam elke dag de trein naar Antwerpen om er zogezegd ook te leven. Had wel OCMW in beide steden en leefde in Luxe.
  Kreeg zelfs in de dag gratis Nederlands op school voor ingevoerden en was aanwezig als ze geen klant had. Ja, je raadt het al: meerdere keren tijdens de les GSM { en geen goedkope} belde en madam moest dringend weg en kwam niet meer terug die voormiddag.
  Alles bleef in regel met de school en OCMW.
  Zo die had 3 inkomens . 2 x OCMW en een extra als hoertje en dat was al zo 10 jaar geleden

  • Dat is idd zo, en nog altijd, wordt tijd dat ze van iedereen eens vingerafdrukken nemen, en ook op paspoort zetten, daar wil ik de mijne ook voor laten nemen…. Maar over heel europa verspreid!.. grrrr

   • Misschien in tijd van technologie zou men beter een irisscan extra als identiteitscontrole nemen! Dat bestaat ondertussen al wel even.

 3. beter controleren en niet in orde terug van waar ze komen in Marokko is er toch geen gevaar of armoede allemaal terug de boot op

 4. Dat is hier in België al meer dan 30-jaar de gewoonte , alleen de bevoegde instanties weten nooit van iets …..

 5. geen vingerafdruk maar DNA moeten ze van al die mensen nemen , dan weet je ook meten wie de daders zijn met zo een voorval als in keulen

Reacties zijn gesloten.