Dubbel genaaid…

U heeft het gisteren vernomen: Colin Powell, de man die zo naïef was de beschuldigingen van de Amerikaanse geheime diensten te geloven, die de Irak-oorlog inleidde en duizenden slachtoffers op zijn geweten heeft, is gestorven. Hoe het mogelijk is dat iemand aan het hoofd van de Amerikaanse strijdkrachten zich laat ringeloren door een vlieg in zijn oor, willen we nu niet ingaan. Echter wel: de doodsoorzaak.

Op zich is het geen opzienbarend nieuws dat een 84-jarige sterft. In de huidige slabakkende coronatijden is elk overlijden van een bekend iemand echter wereldnieuws op voorwaarde dat er een theatraal coronatintje kan aan gegeven worden. Slechts enkele media waren zo fair erbij te vermelden dat hij aan wat men noemt “een onderliggende ziekte” leed: nl. kanker. In 2003 werd prostaatkanker vastgesteld en de laatste jaren aan bloedkanker, waardoor het lichaam niet meer in staat is infecties voldoende te bestrijden.

Volgens de titelpagina’s van een meerderheid der internationale kranten stierf hij aan de vermaledijde corona-infectie, die zowat alle hoogbejaarden (80+) voor hun 100ste verjaardag het graf injaagt. Er viel echter één schoonheidsfoutje: Colin Powell was reeds twee keer “geïmmuniseerd” – niet direct een aanbeveling voor twijfelaars.

Of Colin Powell zonder “immunisatie” langer zou geleefd hebben is niet bekend. Doet ook niet ter zake. Het belangrijkste was immers dat er een VIP-overlijden op de corona-slachtofferslijst bijgeteld kon worden.

U zal zich waarschijnlijk ook aan het overlijden van Fons Verplaetse, ex- gouv. Nat. Bank, herinneren. Die man mocht slechts 90 verjaardagskaarsjes uitblazen … hij werd geveld door – jawel – het coronavirus.

Former Secretary of State Colin Powell dies from Covid complications (nbcnews.com)

Colin Powell dies of Covid complications, had weakened immune system (cnbc.com)

https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/frueherer-us-aussenminister-colin-powell-an-corona-gestorben-17590520.html

https://www.lefigaro.fr/international/colin-powell-secretaire-d-etat-sous-george-w-bush-est-decede-du-covid-19-20211018

4 gedachten over “Dubbel genaaid…

  1. De helft van de corona doden zijn terug te brengen onder de noemer ; ouderdom en levenswijze. Maar deze waarheid mag niet gezegd worden want anders verkopen ze geen kranten meer. Om het geld is het immers te doen.

  2. Ofwel opgepakt en naar Gitmo (Guantanamo Cuba ) gevoerd vlg bestnewehere.com.

Reacties zijn gesloten.