Dr. Sam adviseert

Echtgenote van patiënt – meneer Islam – zou hem bedrogen hebben.  Hij komt bij Dr. Sam op consultatie.  En uitleg geven over de gerechte straf en absolutie.  Maar de ontrouw moet bewezen worden.  Vier mannelijke getuigen – moslims, want ongelovigen zijn niet geloofwaardig, moeten de ‘daad’ gezien hebben.  Allah schrijft dan voor haar op te sluiten tot zij tot Allah geroepen wordt, m.a.w. tot zij van honger en dorst omkomt.  Maar Allah is barmhartig:er is een uitweg: steniging.  Dr. Sam vraag zich af waar dan vier getuigen, vier moslims, tegelijkertijd aanwezig waren om de facto de copulatie in flagranti – quasi onder een vergrootglas – vast te kunnen stellen; was dit in een sexclub?    Waarop meneer Islam ontkent en de koran citeert.

Dr. Sam vraagt zich af of de Profeet toen al het gebruik van video- en andere technologie voorzien had? Overbodig, vindt meneer Islam.  Zijn vrouw kan het toch gewoon bekennen!  En de islam is bovendien barmhartig, want bij een zwangerschap mag ze gewoon het kindje uitdragen en zelfs de borst geven.  In elk geval moet ze gestenigd worden, trouw of ontrouw.  En als ze spijt heeft, dan bestaat er nog hoop.  Hoop dat ze niet gestenigd wordt?  Neen, hoop dat ze nog in het Paradijs komt!

 

 

 

3 gedachten over “Dr. Sam adviseert

    • Een tikkeltje wel, Joos. Dr. Sam moet aan de pillen gezeten hebben. Die vier getuigen zijn vereist wanneer een vrouw klacht neerlegt. Voor een man volstaat één.

Reacties zijn gesloten.