Vakkrachten

Bihar: 600 students expelled for cheating on board examsTerwijl de katholieke scholen in Vlaanderen in het verweer gaan tegen de ondermijner van dit onderwijs, doen de ouders in Bihar (Indië) hun uiterste best om hun kroost te ondersteunen tijdens de examenperiode.  Samen de leerstof doornemen opdat de kindjes hun diploma kunnen behalen. Of?

Onderstaande beelden gingen de wereld rond.  Ouders, familie of vrienden klauteren als geoefende bergbeklimmers tegen de muren van een school om spiekbriefjes aan de leerlingen te bezorgen.

De minister van onderwijs, P. K. Shahi, haalt zijn schouders op en vraagt zich af wat hij eraan kan doen als de ouders niet willen meewerken.  Hij kan toch moeilijk 6 à 7 miljoen ouders in het oog houden?  Moet hij hen laten doodschieten?  1.4 miljoen leerlingen van de tiende klas (ter vergelijking: eerste graad M.O.) rekenen op hun ouders om de juiste antwoorden via de ramen geleverd te krijgen.  Als een ontradingsmaatregel liet hij 600 leerlingen wegens examensbedrog uit de school sluiten.

En dat zijn dan de vakkrachten waarop het Westen zit te wachten.  Afgestudeerde, werkwillige, intelligente, verrijkende vakkrachten.  Dankzij de open grenzen en de immigratiepolitiek.

FT

Indianews

3 gedachten over “Vakkrachten

  1. Ik kan daar wel enig begrip voor opbrengen dat de ouders een handje willen helpen . Tenslotte het zijn allemaal eindejaarsstudenten , hun diploma van “geneesheer” staat op het spel en het westen “lokt”.

  2. Wat een tegenslag voor de vaders van “leerlingen uit de HOOGSTE KLAS”… zij moeten dan ook véél hoger klimmen 🙂 dan deze uit LAGERE KLASSEN.
    Zo-te-zien gaat het er in Indië net aan toe zoals tijdens de examens voor het behalen van een “baccalaureat” in Frankrijk… dààr is eveneens de Gendarmerie aanwezig om spieken te beletten.

Reacties zijn gesloten.