Doopceel van een ISIS-bruid…

Afbeeldingsresultaat voor black widow spider animated gif

Wie meent dat de zgn. ISIS-bruiden allemaal omwille van hun slaafse liefde voor manlief naar de djihad-arena in Syrië en Irak trokken is wel bijzonder naïef. Het verhaal van deze lieftallige “tolk” – Omaima – geeft een ander zicht op haar “non”-betrokkenheid.

De “Duitse” ISIS-weduwe Omaima Abdi uit Hamburg, oorspronkelijk uit Tunesië, verloor haar gsm in Syrië. Onderzoeksjournaliste Jenan Moussa (Libanon) kon de inhoud bekijken en stelde een onthullend verslag samen.

Duizenden foto’s – 36 GB, 24.634 bestanden – tonen Omaima’s leven in door ISIS veroverde gebieden, waar ze twee keer haar ja-woord gaf aan “Duitse” djihadisten. De meeste foto’s heeft ze zelf gemaakt. Tevens een schat aan documenten met contacten, telefoonnummers, die de Duitse staatsveiligheid zou moeten onder de loep nemen.

Vooraleer Omaima in 2015 de roep van het Kalifaat volgde, trok ze OCMW-steun in Duitsland. In Hamburg had ze samen met haar zus een online winkel, de Mumin shop. In 2012 reist ze op zoek naar een tweede ideale echtgenoot – Omaima was al getrouwd en gescheiden, had een kind, en vindt toegang tot een moslim extremistennest in Frankfurt, waar ze haar tweede echtgenoot, Nader Hadra (geb. in Darmstadt), leert kennen. Nader was een volgeling van de beruchte extremistische predikant/ronselaar Ibrahim Abou Nagie. Ze krijgt ook van hem een kind. Pas als er een derde kind geboren is, trekt ze met haar kroost naar Syrië om daar het ISIS-gedachtengoed ten volle te beleven. Op een foto, het kleine zoontje met de beruchte ISIS commandant Muhammad Mahmoud, verantwoordelijk voor de slachtpartij in Palmyra. Al na 6 weken laat Nader een treurende weduwe en drie kinderen achter in Raqqa. ISIS betaalt haar een weduwentroostprijs van 1310 dollar en een het bewijs dat ze de weduwe van een “martelaar” is en krijgt toelating naar Homs te verhuizen omdat ze daar voor de derde keer in de gehuwde staat zal treden. Verdriet… ach… de derde gelukkige bruidegom was immers Dennis Cuspert, ook gekend als “Deso Dogg”, een vriend uit de Frankfurter tijd. Het bleef quasi in de familie. Tja. Ze is gelukkig… samen met Deso Dogg, haar drie kinderen en zijn kroost uit vorige huwelijken. Terwijl manlief “aan het front” vertoeft, verspreidt zij reclameboodschappen voor ISIS op sociale media en treedt op als contactpersoon voor stagiair-djihadisten in Merkelland. Ook met haar ouders blijft ze in contact. Tegen eind 2015 houdt de goednieuwsshow op.

En ja hoor, toen de ondergang zich aankondigde, keerde ze terug naar Hamburg en leeft daar nu – zonder dat iemand haar een strobreed in de weg legt, zonder dat ze rekenschap moet geven aan de Duitse overheid – alsof ze eventjes gaan overwinteren was in warmere gebieden, terwijl Justitie perfect op de hoogte is van haar missie in Syrië. Volgens haar profiel op sociale media leeft ze gezond, is ze tolk en organiseert ze evenementen. Heeft ze waarschijnlijk bij ISIS geleerd. Volgens de recente foto’s vervelde ze van een zwart-verhulde ISIS-bruid tot een oriëntaalse schone uit 1000 en 1 nacht.

De journaliste wil een gesprek met Omaima, belt aan, de dochter doet open; de boerka heeft plaats gemaakt voor een westerse jogging. Die beweert dat ze nooit in Syrië geweest zijn… ze waren op vakantie in Turkije en Tunesië, bij haar tante. ISIS… nooit van gehoord. Het gesprek met Omaima heeft niet plaats gehad. Ze verbrak de telefonische verbinding. Aandringen had geen zin.

Eén gedachte over “Doopceel van een ISIS-bruid…

  1. Iedereen met meer dan twee hersencellen weet dat die vrouwen niet zo onschuldig zijn als ze zich voordoen.
    Ze waren aangesloten bij een terroristische organisatie en zijn dus volgens de wet terroristen …… punt !

Reacties zijn gesloten.