Donderwolken boven Parking C

VVB- en TAK-actie aan Parking C: “Liever Vlaamse parking dan Brussels stadion”

VVB-voorzitter Bart De Valck: “Grimbergen en dus ook de Parking C-terreinen liggen in Vlaanderen en niet in de Fédération Wallonie-Bruxelles!”

Vandaag, dinsdag 25 augustus (om 16 uur) verzamelden actievoerders van het Taal Aktie Komitee (TAK) en de Vlaamse Volksbeweging (VVB) op en rond de terreinen van Parking C van de Heizel. Ze ontvouwden reuzegrote spandoeken om te beklemtonen dat Parking C in Vlaanderen ligt en nergens anders.

Franstalig België heeft zijn oog laten vallen op deze desolate grindvlakte om een nieuw nationaal voetbalstadion te doen verrijzen, als alternatief voor de Boudewijn- en Constant Vanden Stockstadions. TAK en VVB zeggen ‘nee’ tegen dit nieuwe stadion. Wij zijn niet alleen in ons pleidooi om het Boudewijnstadion te behouden voor (inter)nationale voetbal- en atletiekwedstrijden. Steeds meer stemmen in deze zin gaan op. Bovendien bestaat er een heel waardevol plan voor de renovatie en de reconversie van de terreinen. Parking C moet een visitekaartje zijn voor Vlaanderen en moet in het teken blijven staan van mobiliteit.

De plannen die nu op tafel liggen stroken daar helemaal niet mee. Het gaat om een enorm voetbalstadion waarvoor plaatselijk, te Grimbergen, geen enkel draagvlak bestaat. Het stadion zal een aantal megalomane bijgebouwen tellen – het wordt een heus complex – waar onder meer Brusselse administraties zullen huizen (in Vlaanderen!). De verkeersinfarcten uitgelokt door de aantrekkingspool van het nieuwe stadion zullen ongezien zijn in de annalen van de vaderlandse verkeersgeschiedenis.

Het is duidelijk dat achter het project een politieke agenda schuilgaat die volkomen past in het beruchte Plan-B van de Franstalige politieke cenakels. Parking C is een pion die op het laat-Belgische schaakbord wordt vooruitgeschoven. Het bredere plaatje bestaat uit de Brusselse Metropolitane Gemeenschap, de ongrondwettelijke Fédération Wallonie-Bruxelles en het voortdurende Franstalige gelobby voor de goedkeuring van het Minderhedenverdrag van de Raad van Europa.

Het is overduidelijk de bedoeling om op termijn alle randvoorwaarden te scheppen voor Wallonië en Franstalige kringen in Brussel om samen als een ‘Wallobrux’ uit België te stappen (Plan-B dus). Het einde van België vinden TAK en VVB prima, maar niet op voorwaarden ons opgelegd door PS, MR en de rest van Franstalig België. Dus wat ons betreft mag het Trojaanse paard, dat het nieuwe megastadion heel zeker is, geen vaste voet aan de grond krijgen te Grimbergen.

Vlaanderen moet een proactief en assertief beleid voeren in geheel Vlaams-Brabant en zeker op de brandpunten van het Vlaamse Strategisch Gebied rond Brussel (VSGB), waarvan Parking C heel terecht deel uitmaakt. Maar we moeten ‘strategisch’ hier goed begrijpen als bastion in de strijd om de territoriale integriteit van Vlaanderen. TAK en VVB zullen de komende weken en maanden herhaald en stevig actie voeren op en rond Parking C om Vlaanderen en zijn bestuurders duidelijk te maken waarover het de komende jaren gaat.

Met dank geleed bij Rechts Actueel

 

11 gedachten over “Donderwolken boven Parking C

   • Ik heb niet veel redenen om fier te zijn op vlaanderen als ik eens rondkijk: hobbelige en lelijke grijze betonwegen ipv mooi glad zwart asfalt, gevaarlijke kruispunten ipv veilige rotondes, wegenwerken die steevast jaren aanslepen, de snelweg die 17 uur afgesloten wordt voor een camion die ERAF getuimeld is, de bebouwing een kakafonie van jewelste, rechtssysteem onbekwaam om witteboordcriminaliteit aan te pakken, onbekwame beurswaakhond (vgl dat even met de VS!), economie grotendeels in handen van buitenlandse bedrijven, enz enz. Waarop moet ik eigenlijk fier zijn?

    • en dan vergeet ge nog de erbarmelijke staat v/d fietspaden,kot&bult,en half toegegroeid door onkruid.
     Rij daar maar eens over met een scootmobiel,ge zal de wegaanleggers nogal verwensen !MAAR BELASTINGEN BETALEN MAG IK WEL !!

 1. Géén probleem met deze anti-parking-C aktie op Vlaamse bodem, doch wèlk alternatief kan Vlaanderen op tafel leggen om deze gronden NUTTIG zèlf te gebruiken ?
  Toch geen nieuw kamp voor niefanier-gelukzoekers zeker ?
  Niks is gemakkelijker dan “iets” afbreken, maar een bétere oplossing vinden… is àndere koek, vooràl indien er genoeg lekkerbekken op de loer liggen voor het oude (hopelijk afgekeurde) snoepje

 2. Maar waarom zou een nationaal stadium niet in Vlaanderen mogen liggen? Waar ligt de nationale luchthaven? En hebben wij daar geen inkomsten, werkgelegenheid, en nu van?
  Toch was voor mij het bestaande stadium met atletiekpiste al meer als genoeg.

  • Bedoelt u een Vlaams Nationaal Stadion?
   Toch eens gaan kijken bij TAK en VVB om te weten waarom er best geen Brussels (of belgisch) stadion in Vlaanderen zou liggen…

 3. Mensenhandel is toch in onze westerse wereld verboden?
  Waarom wordt er dan niet ingegrepen in die voetbalwereld?
  Dat is toch pure mensenhandel…
  Wordt het niet hoogtijd dat de fiscus zich eens focust op die wereld en er voor zorgt dat al dat volkje in die voetbalwereld belastingen betalen zoals u en ik?

 4. Het probleem en het gevaar zijn niet de franstaligen maar de verraders aan Vlaamse kant, die men vindt bij het gemeentebestuur van Grimbergen, de Vlaamse Regering, en in de kabinetten van de pseudo Vlamingen in de brusselse regering en bij de stad Brussel. Er zijn dan ook nog de norm vervagende toestanden tussen Ghelamco en diezelfde pseudo Vlamingen. (zoals bij Uplace).
  Uit sommige reacties dien ik af te leiden dat men niet het minste benul heeft waarover het gaat.
  De voormelde publicatie is echter wel duidelijk!!
  Een belangrijk aspect zal de financiering zijn rekening gehouden met de Europese wetgevingen. Dit geldt ook wat betreft de financiering & subsidiering door Brussel(=stad en gewest) van initiatieven die in Vlaanderen gelegen zijn. (of door Wallonië in de Voerstreek).
  Zoals met de vreemdelingen invasies moeten hier ook eerst de “verraders” aangepakt worden.

Reacties zijn gesloten.