Vakkrachtenmiserie

Vakkracht wordt job geweigerd en trekt naar de rechtbank.
Religieuze redenen.  Discriminatie…

De werkwillige werd een proefperiode beloofd bij het bedrijf Inblue in Lund, Zweden.  Maar het baanaanbod werd ingetrokken.  Volgens de man zonder enige professionele reden.  Hij wou slechts vijf keer per dag bidden en een bezoek brengen aan zijn lievelingsmoskee op vrijdag – tijdens de werkuren wel te verstaan.

Hij eist 100.000 Zw. Kr. voor discriminatie en 25.000 Zw. Kr (ca. € 13.000 totaal) voor de geleden schade.

Ole Grönborg, vice-voorzitter Inblue, ontkent de beschuldigingen.  De meeste van hun personeelsleden zijn van vreemde afkomst.   Inblue is een Deense firma met kantoren in Lund, Zweden, die zich bezig houdt met waterzuivering.  Het bedrijf had in de lente snel enkele bijkomende werknemers nodig en de resp. man kreeg een proefperiode aangeboden zonder dat er een gesprek aan vooraf gegaan was.  Hij moest een foto opsturen opdat een personeels I.K. zou kunnen ontworpen worden.  In zijn mail vermeldde de vakkracht dat hij een praktiserende moslim was.   Vervolgens werd hij uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking in de kantoren te Lund.  En uiteraard kwam de vraag ten berde of zijn werkprestaties niet zouden lijden onder ‘s mans bidgewoontes en  afwezigheid op vrijdag.   Dezelfde week nog kreeg de man een mail met de boodschap dat het werkaanbod ingetrokken werd.

Sydsvenskan

25 gedachten over “Vakkrachtenmiserie

 1. Dat heb je met deense firma’s. Als het een zweedse firma was geweest hadden ze hem meestergast gemaakt en voor hem een speciale gebedsruimte ingericht.

 2. Nu maar hopen dat die vrome Islamiet geen partijkaart heeft van de “Rod dansk politisk parti” van Rudy Reutenketeut

 3. Het enige wat die achterlijke mag, zelfs moet krijgen is een trap tegen zijn klokkenspel als hij met zijn gat in de hoogte steekt.
  als nu eens iedere werkgever de regels respecteert die bij ONZE cultuur horen en zich geen fluit aantrekt van vreemde culturen, het is al fout dergelijk volk in dienst te nemen want dat is om problemen vragen.
  Die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam MOET verboden, vedreven en verbannen worden uit heel Europa want die smeerlapperij hoort hier niet thuis, punt.

  • Genuanceerd denken is blijkbaar niet uw sterkste kant. (Pas op: ik druk het nog héél genuanceerd uit.)

   • Het is duidelijk dat “Jean ” iets tegen de Islam heeft ! Als we maar eens konden achterhalen “waarom” !

    • Beste Rene, m.i. hebt u nog steeds niet begrepen waar islam voor staat!!!! Ik dacht dat toch al vele malen duidelijk uitgelegd te hebben!
     Hebt u een vrouw? Hebt u kinderen? Dochters? Hebt u dan ook alarm in uw woning? Gaat uw vrouw resp. dochters alleen boodschappen doen of naar school met de fiets?
     Beste Rene, echt ik meen het, ‘ik heb met u te doen’, kon ik u maar helpen, oprecht gemeend.
     Graag wil ik u toch oproepen en verwittigen: “wees voorzichtig & alert” met moslims/islamieten in uw directe omgeving en neem de strijd op voor onze Onafhankelijkheid, onze Identiteit, onze Vrijheid en trap niet in de val die de EU misdadigers opgezet hebben in heel Europa. Voor islam zijn Onafhankelijkheid, Identiteit en Vrijheid onbestaande.
     Ik voel geen vrok of haat tegen eender wie, ook niet tegen u, ik zal wel blijven strijden tegen het verderf dat momenteel geïmporteerd wordt door die gigantische EU misdaadorganisatie die elke nacht een natte droom beleven om asap “de dictatuur” te kunnen introduceren zodat wij Europeanen als lammetjes naar de slachtbank ‘moeten’ wandelen om daar gekeeld te worden, daar strijd ik tegen vanaf dag een. En wat doet de islam graag? Lammetjes kelen, onverdoofd, hetzelfde doen ze met mensen die een andere mening hebben over ‘samenleven’.
     Beste Rene, ze, de nullen van de EU misdaadorganisatie, dromen ook van censuur zodat wij enkel nog horen wat zij willen dat we moeten horen dus nooit ‘de waarheid’ en met waarheid bedoel ik dus niet religie want dat zijn voor 100% leugens.
     Tussen de EU en islam is er geen enkel verschil beide staan steeds te ‘eisen’, dit moet…, dat moet…, ik wil vrij en onafhankelijk zijn want dictatuurs kunnen geen enkel positief punt voorleggen. islam = dictatuur op de gruwelijkste wijze op deze aardbol.

 4. “Scheldpartijen komen niet door de censuur van onze pr-verantwoordelijke.” Zo lees ik onder het kopje ‘over ons’. Was die pr-verantwoordelijke misschien met vakantie toen Jean zijn scheldtirade postte?

  • Beste Kup, genuanceerd denken hebben de politiekers mij afgeleerd, als je alles om je heen tracht rustig te relativeren dan kom je op de spoedafdeling terecht, ik vewijt me nuzelf dat ik veel te lang genuanceerd en gerelativeerd heb.
   By the way, heb je soms gevoelens voor de islam? Zo ja WEES VOORZICHTIG want bedrogen word je.

 5. Reageerder Jean is al jààààààren lang kampioen in stoere en niet zo fijnzinnige taal. Eveneens reeds jaren eist hij (meestal in het pluralis majestatisch-meervoud) het hermetisch afsluiten van de grenzen (onduidelijk of hier de grenzen van belgië of van Vlaanderen bedoeld wordt), het inzetten van het leger (compleet met de daarin reeds aanwezige salafisten), het onmiddellijk terugsturen van elke minder-gewenste vreemdeling…
  Het heeft blijkbaar allemaal nog niets geholpen.

 6. Een kennis die na 23 jaar bij dezelfde firma te hebben gewerkt staat na een faillissement op straat. Hij wil werken. Solliciteert bij de Lijn en wordt uitgenodigd. Hij krijgt een proef in wiskunde en Nederlands voorgelegd. In wiskunde haalde hij met succes de vereiste 80% in Nederlands strandde hij op 60% daar waar 80% vereist was. Hij struikelde over de synoniemen, wist o.a. geen synoniem voor genereren.
  Waarbij blijkbaar duidelijk gesteld wordt dat al de lijnbestuurders met Turkse en Marokkaanse achtergrond, Vlaamse kandidaten een lesje in Nederlands kunnen leren. Of zouden de quota hier een rol spelen?

 7. @ Jean,

  als je Rene zijn reacties had gelezen was je er al lang achter dat hij in Thailand woont en daar blijkbaar zonder veel zorgen zijn vrouw over straat kan laten lopen.

  Toch nog iets over de islam en zijn volgelingen : niemand op dit blog ontgaat het gevaar en de excessen van deze vredelievende invasie + de goedpraterij en onvoorstelbare steun van verlichte geesten aan diezelfde in aantocht zijnde overheersing.
  Langs de andere kant moet ik zeggen dat ik dit blog al een paar keer aan gelijkgezinden heb aanbevolen en enkele keren een mailtje kreeg waarin mij werd gemeld dat ze door de grove scheldpartijen niet geïnteresseerd waren.
  Ik denk ook dikwijls : jonge, jonge, wat helpt ons dat vooruit?

  • Ik vermoed echter dat zo goed als niemand de reacties leest, zelfs sommige reageerders niet, zoals je zelf hebt kunnen vaststellen.

   • Misschien zou – om te kunnen vaststellen of een reactie al dan niet gelezen werd – onderaan die reactie een duim op, of een duim neer kunnen geplaats worden. Kunnen we meteen vaststellen hoe geliefd of gehaat onze meningen zijn.

     • een computer specialist naar het voorbeeld van reacties op verschillende blogs : vind ik leuk = duim op, niet leuk = duim naar beneden.
      Of om dat leuk gedoe te vermijden : toestemming of afwijzing.

     • Een collega-blogger heeft nét daardoor problemen gehad. Een goedkeurende duim-op bij een reactie, die niet politiek-correct was. We hebben het al aangehaald: het is balanceren op een dun koord. Mochten we ineens uit het www verdwijnen, dan weten jullie waarom.

 8. Lieve reageerders, ik kan helaas niet om een pot draaien, ik schrijf wat ik denk.
  2 groepen in onze samenleving veroorzaken verschrikkelijk veel ellende en dat maakt mij enorm boos, mijn hele leven lang ben ik tegen elke vorm van geweld, hopelijk is dat wel bekend, die 2 groepen zijn islamieten en politici, beiden hebben een negatieve invloed op de samenleving, beide dromen van dictatuur, ene groep berooft je en de andere groep vermoordt je. Ik zou graag een veilige leefbare samenleving nalaten aan mijn/onze kinderen en mijn/onze kleinkinderen, daar doe ik het voor en daar vecht ik voor waarbij vechten gebeurt met de pen en het klavier.
  Het is plezierig over straat te wandelen als 70 plusser en gelukkige mensen te zien die tijd maken voor een praatje, helaas is het momenteel heel anders nl. levensgevaarlijk en beangstigend met steeds de blik op ‘oppassen’ want daar komen er weer aangeslenterd.
  Als we de politiekers in en op de linkse media horen orakelen dan gaan de nekharen rechtop staan van walging en misprijzing. Ik ben altijd van mening geweest dat het volk beliegen en bedriegen een misdaad is, helaas heb ik mij vergist.
  Door veel te lezen op het net, ik lees geen kranten want dat is toch maar linkse zever, zijn mijn ogen heel ver open gegaan, als de politiek haar taak correct deed nl. uitvoeren wat de meerderheid van de burgers willen, daar is een woord voor: Democratie komende van Demos = volk en Cratia = wil, dan zaten we nu in een paradijs, helaas, vandaar mijn boosheid.
  Rene, dank voor uw reactie.
  Anna, ik lees ALLE reacties ook die tegen reageren.
  Red: respect voor jullie blog.

Reacties zijn gesloten.