Dit land is collectief gek aan het worden.

Belgen zijn gestoord aan het worden.

“Het houdt niet op, niet vanzelf, tot dat jij iets doet”, zo gaat een prachtig Nederlandstalig liedje van Kirsten Schneider.

Het is ook van toepassing op de Belgische toestand. ‘Rechtse regering’ of niet, besparingen of niet… dit land is collectief gek aan het worden.  Lees verder…

 

9 gedachten over “Dit land is collectief gek aan het worden.

 1. Is ‘t te verwonderen dat ik één en ander niet begrijp? Omdat we mekaar allemaal zouden verstaan hebben we de toren van Babel gebouwd, of wat nog zotter is, we hebben die willen bouwen. En nu versta ik één en ander niet wat een natuurlijk gevolg is van het niet afwerken van die toren.

  • Is dit surrealisme?
   De Toren van Babel werd gebouwd om de hemel te bereiken. De hoogmoedige bouwers werden door God geslagen met een spraakverwarring.

   • Het volk besloot een toren te bouwen die tot de hemel reikte. Ik zou het eerder nieuwsgierigheid noemen dan hoogmoed. Ontdekken zit in de menselijke natuur en misschien wilde ze iets meer van die hemel weten. Astronauten avant la lettre zou je ze kunnen noemen. Maar Jahweh kwam kijken en zei dat het niet goed was dat alle mensen één taal spraken en zich bijgevolg verstonden. Daarom zorgde hij dat er een spraakverwarring kwam en de toren niet verder gebouwd werd. Babel staat voor verwarring. Ambetant ventje, die Jahweh.

    • En als Jhwh dan toch had moeten komen kijken om te zien of het goed was, had hij zich beter naar het dal van Gehinnom gehaast. Daar had Salomon een heuvel laten bouwen en in het midden op die heuvel stond het koperen beeld van de Moloch met zeven ovens daarrond. Die Moloch was hol en men stak er vuur in. Als de handen, borst en kop gloeiden, legde men levende, eerst geboren kinderen in zijn armen. Het beeld was zo gemaakt dat er bij die hitte tranen lood uit zijn ogen smolten en op het bradende kind vielen dat hij in zijn armen hield. Ze sloegen terwijl op toph-tophs, trommels, om het weeklagen van moeders en kinderen onhoorbaar te maken.
     (bron Guido Gezelle)
     Volgens de Jewish encyclopedia zagen Jeremiah en Ezek deze offers als buitengewone offers aan Jhwh. De eerste verklaart dat Jhwh hem dat niet bevolen had, maar Ezek zegt dat Jhwh aan de verontreinigde Israëlieten het offeren van hun eerstgeborenen had toegestaan zodat ze door kuisheid mogen weten dat Jhwh, Jhwh is. Die verontreinigden wilden tot elke prijs de gunst van Jhwh terugwinnen en zegden : ‘zal ik mijn eerstgeborene geven voor mijn zonden, de vrucht van mijn lichaam voor de zonde van mijn ziel’.
     Het is niet alleen een ambetant ventje, die Jhwh, maar ook nog een wreedaard.

 2. Inderdaad het apenland holt richting de eerste de beste DDR staat. Wie daar nog aan moest twijfelen is wel heel naïef. Daarbovenop nog de wetgeving die van Europa komt, stofzuigers, WC spoelbakken enz… Het wordt een ondoorzichtelijk zooitje, zo eentje waar de kat op het laatst haar eigen jong niet meer in terug vindt.

 3. Een citaat van de webstek “Hartgeld rubriek Oostenrijk” over de afschaffing van de staatswaarborgregeling voor spaartegoeden!!!
  Volgens dit citaat gebeurt dit cfr. een richtlijn van de EUSSR, en zal weldra gevolgd worden in andere staten van de EUSSR.
  Deze afschaffing wil dan ook zeggen dat het alleen de banken zelf zijn die moeten instaan voor deze spaartegoeden. In België weten we na Dexia en Fortis wat dit in feite betekent.
  Is dit de oplossing voor het Arco dossier, waarbij het ACW zich dan verschuilen achter de EUSSR.
  Hartgeld -Oostenrijk 30.03.2015 :
  10:02] DWN: Es wird ernst: Österreich garantiert die Sparguthaben nicht mehr
  ” In Österreich wird die staatliche Einlagensicherung abgeschafft: Damit haften künftig nur noch die Banken für die Guthaben der Sparer. Österreich agiert wegen des Banken-Krachs als EU-Vorreiter. Die EU hat dieses Vorgehen in einer Richtlinie beschlossen. Daher werden sich über kurz oder lang alle Staaten als Garanten der Sparguthaben verabschieden”(=einde citaat).
  Deze afschaffing kan er anderzijds op wijzen dat er een “accident” staat te gebeuren.. zoals bv een Grexit… !!!!

 4. Geachte redactie, ik denk dat het land reeds volledig gek is, als morgen een koe over straat loopt rukt de politie uit om ze te vangen en terug in een gesloten weide te zetten.
  Waarom vangen ze die massa binnenstromende paarden van Troye niet? Die zitten anders volledig gevuld met barbaren, criminelen, parasieten en gewetenlozen die onze veiligheid en onze leefbaarheid beschadigen resp. leegplunderen…
  Die koe doet geen kwaad die graast het onkruid lekker weg langs de weg iets wat de groenen onze natuur vinden??? Maar je we weten dat die achterlijken in de middeleeuwen leven, te dom om te werken maar op de eerste rij aan het OCMW.

  • Die achterlijken in de middeleeuwen stopten wel de invasie van de Moren, onder leiding van de Frank, Karel Martel. Iets wat je van de huidige verlichte geesten niet kan zeggen. Bovendien, één van de vele voorbeelden, hadden ze de kennis om kathedralen te bouwen. Iets waar bouwmeesters vandaag niet meer zouden in slagen.

Reacties zijn gesloten.