7 gedachten over “Der Untergang 2

 1. Vluchtelingencrisis: in Duitsland voltrekt zich een ramp (plus ontluisterende video)

  Het is tijd dat u dat ook weet

  Dat zich in Zuid-Duitsland door de massale illegale immigratie een ramp voltrekt, dringt nog niet tot iedereen door. Politici in Berlijn proberen de indruk te wekken dat Duitsland de komst van een miljoen asielzoekers dit jaar wel kan verwerken. “Wir schaffen das”, zei bondskanselier Angela Merkel (CDU): “Het gaat ons lukken”.

  Maar dit is helemaal de vraag. Kijk naar een huilende vrouwelijke afgevaardigde uit Beieren, de zuidelijke regio die de zwaarste klappen moet opvangen. Op een bijeenkomst van haar sociaal-democratische partij, de SPD, in Berlijn, waar zo’n driehonderd regionale en lokale SPD-politici hun hart kwamen luchten over de onhoudbare toestanden in hun gemeentes en regio’s, deed een moedige Brigitte Meier behalve emotionele ook zeer verontrustende uitspraken. “De openbare veiligheid is in het geding!”, zegt zij, nee, roept zij naar de zaal.

  Kijk en huiver (dit is een opname van een besloten SPD-bijeenkomst in de Rijksdag. Het werd eerder op Youtube geplaatst maar daar is het weer verwijderd):
  de video is nog te bekijken op:
  http://nieuws.tpo.nl/2015/09/20/vluchtelingencrisis-in-duitsland-voltrekt-zich-een-ramp/

  • Merkel heeft gisteren in elk geval nog wat over de vluchtelingenproblematiek gezegd. Uit haar gestamel kon je niets zinnigs opmaken. Bilateraal en nog een paar vreemde woorden kwamen er in voor, wat haar woorden het aanzien van vakkennis moesten verlenen.
   in tegenstelling tot wat gebruikelijk is vond ik vandaag geen vertaling in het Duits van wat ze te zeggen had in de kranten.
   Vraag aan de tv zenders: zouden jullie in de toekomst uiteenzettingen van Merkel met voetnoten willen voorzien?

 2. Der Untergang kan overal toeslaan, zelfs in het raam van een pelgrimstocht naar Mekka. Die is tenminste de aandacht van onze kranten waard.
  Honderden pelgrims zijn in Mina bij Mekka manisch geworden en hebben elkaar vertrappeld om als eerste de duivel te kunnen stenigen. De minister van gezondheid aldaar heeft de doodsoorzaak ‘een gebrek aan discipline’ genoemd. Die honderden hebben zich niet aan het hen toegewezen steniging uur gehouden.
  Mochten ergens op de wereld moslims vermist worden, we hebben er zoveel dat we het verlies dubbel, nee honderdvoudig kunnen invullen. We kunnen moslims leveren die onbevlekt zijn door de Westerse cultuur, volgens de normen gekleed en behaard zijn. Hun wagens en smartphones, gekocht of op de straat even geleend van iemand die zijn wagen op dat ogenblik niet gebruikte, mogen ze zonder problemen meenemen. Slechts één restrictie: voor de herstellingen staan wij niet verder in.

 3. @ Lovenaar,

  ik heb ‘Het legerkamp der Heiligen’ doorgewroet, letterlijk doorgewroet.

  Jean Raspail verklaarde in een interview in 2011 dat hij geen POLITIEK werk heeft willen schrijven en BEWUST de islam buiten beeld heeft gehouden. Om die reden laat hij de Hindoes op ons afkomen.

  Ik vind het een doemboek waarin geen plaats is voor een lichtstraaltje noch voor weerbare kerels, die er ongetwijfeld zijn. Geen aanklacht tegen politici die verhinderen dat het weerbare deel binnen hun bevolking in formatie kan optreden. Nee, Europa krioelt van platbroeken.
  De enige twee figuren met enige moed zijn de schrijver zelf, die een linkse knul neerschiet om de eigen waarden te kunnen behouden en een Belgische Consul in Calcutta, die uiteindelijk onder de voet van de massa verpletterd wordt als die massa de boten op wil.
  Het boek staat bol van de herhalingen: telkens opnieuw de beschrijving van de massa, van de lijken die achter de boten drijven, van de taal van politici en wereldverbeteraars.
  Het draagt de typische kenmerken van de Franse literatuur: bombastisch en twintig woorden gebruiken als vijf volstaan.
  Natuurlijk heeft Raspail geen ongelijk als hij met overdrijving de goegemeente wil wakker schudden (die minder last heeft van Hindoes dan van moslims), de nuttige idioten aanklaagt die een handje toesteken om de eigen beschaving om zeep te helpen.

  Wat ik vooral mis in het boek: hij vergeet te schrijven WIE uiteindelijk aan de top staat van de piramide en de touwtjes van de apocalyps in handen heeft.

  Voor het overige een dikke proficiat aan Jef Elbers die dit titanenwerk op zich nam om het te vertalen. Jef, die ik mijn kritiek toestuurde en die het 100% met mij eens is, maar mij schreef dat hij als vertaler niet de helft van het boek kan schrappen, noch de figuren aan de top van de piramide kan toevoegen.
  Die Hindoes nemen dus de plaats in van de moslims in het boek dat, Jean Raspail, een parabel noemt.
  Ik heb er mij dus doorgewroet.

  • Enoch Powell gaf 5 jaar voor het verschijnen van Raspail’s boek zijn beruchte ‘Rivers of Blood’ speech. Ook hij was mis met de aard vd invasie: hij dacht dat het alleen negers gingen zijn, zonder het woord moslim zelfs maar te gebruiken.

  • Anna,
   Wat U schrijft is juist, maar de essentie van het boek is m.i. het scenario van de geplande invasies dat er in beschreven wordt. Het gaat hier inderdaad om massale invasies, met daarbij het verraad van de politieke verantwoordelijken, en de lafheid van de bevolking. De enige die tegengewerkt worden zijn diegenen die in het verzet zijn tegen deze invasies!!
   De verpakking van dit “scenario” is m.i. van veel minder belang.
   Bekijk wat er zich vandaag afspeelt!!
   Dat Raspail het heeft over “hindoes” , is in zeker mate begrijpelijk gezien het boek in Frankrijk moest verschijnen, en hindoes zijn dan natuurlijk minder gevaarlijk dan “moslims”. Toen al was er een belangrijke invloed van de moslims en zeker van alles wat links en loge is. Hij heeft ten andere ook gezegd, dat als het boek nu zou moeten verschijnen, er geen schijn van kans meer zou zijn geweest, gezien o.a. de wet Gassyot. (=communist!!)
   https://fr.wikipedia.org/wiki/Loi_Gayssot
   Een wet die strikt wordt toegepast, zeker door de mafia van de broeders en kameraden.(en met verdragende gevolgen).
   Dat hij het ook niet heeft over de “top van de piramide” die achter deze invasies zit, is evenzeer begrijpelijk. De arm van de “broeders” en vooral van het “uitverkoren volk” is immers zeer lang, zeker in Frankrijk.(met la gauche caviar).
   Afgezien van de twee voormelde elementen, is het scenario al voldoende onheilspellend en ontmaskerend.
   Een bloemlezing van de commentaren :
   http://www.lexpress.fr/culture/livre/le-camp-des-saints-de-jean-raspail-un-succes-de-librairie-raciste_980039.html
   http://blogs.rue89.nouvelobs.com/riwal-ferry/2011/03/15/avec-jean-raspail-retour-triomphant-dun-racisme-sans-chichis-195043
   Bekijk de nijdige reacties en van waar ze komen.
   De waarheid kwetst immers, zeker nu het scenario in volle uitvoering is.
   Wat de laatste meningen zijn van Raspail zie :
   http://www.valeursactuelles.com/societe/jean-raspail-notre-civilisation-est-en-train-de-disparaitre-41638
   Als ik dus naar het boek verwijs , dan heb ik het vooral over het er in beschreven scenario.. en de afloop die er in vermeld is.
   Het boek met de titel alleen al (“Le camp des Saints” ) is een symbool geworden voor de samenzwering die achter deze invasies schuil gaat, samen met het verraad en de lafheid.
   Het is inderdaad een “doemboek”, maar wat zien we vandaag??
   De enthousiaste en collectieve zelfmoord van Europese volkeren !!
   Waar is het verzet ?? Wie durft er de waarheid zeggen en schrijven over de verraders, hun zetbazen en de verborgen agenda’s??
   Zonder een “mirakel” zie ik geen redding.
   Ik heb 40 jaar in Brussel gewerkt en heb kunnen kijken achter de schermen!!! Hopeloos!!!!!
   Men zal pas ontwaken als het te laat zal zijn.
   Ik ben echter geen pessimist, alleen een realist!
   .

Reacties zijn gesloten.