“Den Bach runter”

Kent u de Duitse uitdrukking “den Bach runter gehen”? Het betekent zoveel als “kapot gaan, mislukken…”

Die uitdrukking flitste door ons hoofd toen we het volgende vernamen:

Mehr als vier von zehn Frauen zwischen 18 und 34 Jahren sind der Auffassung, aktuell psychisch erkrankt zu sein. 41 Prozent der befragten jungen Frauen gaben in einer Befragung für den AXA Mental Health Report an, aktuell unter Depressionen, Angststörungen, Essstörungen, Zwangsneurosen oder anderen psychischen Erkrankungen zu leiden.

Das sind bei jungen Frauen fast zehn Prozentpunkte mehr als in der Gesamtgruppe der Befragten. Bei Männern dieser Altersgruppe waren es nur 30 Prozent, die sich als psychisch bezeichneten.

Unter Studierenden und Schüler:innen ab 18 Jahren lag diese Quote bei 42 Prozent. Offenbar gibt es in dieser Altersgruppe eine sehr starke Zunahme, in der Befragung vom Vorjahr lag dieser Wert lediglich bei 12 Prozent, das entspricht einem Anstieg von 30 Prozentpunkten.

Korte vertaling van de onheilsboodschap die de Tagesspiegel verspreidde:

Meer dan vier op de tien vrouwen tussen 18 en 34 vinden dat ze psychisch ziek zijn. Inderdaad, 41% van b.g. leeftijdsklasse zou momenteel aan depressies, angsttoestanden, eetstoringen, dwangneuroses e.d. lijden. Daarmee kloppen ze de mannen met 10%; dezelfde leeftijdsgroep had “slechts” 30% soortgelijke psychische klachten. Studerende vrouwelijke wezens van 18+ : 42%. Goed voor een stijging van 30% in één jaar.

Als nuchter-denkende, via onze genen woke-virusresistente buitenstaander reageerden we onmiddellijk met: “niet moeilijk met deze Duitse groen-rode-streepje-blauw weg-met-ons regering”. De Duitsers hebben het aan zichzelf te danken. Moeten ze gewoon andere partijen naar de regering sturen. Met hun woke-, geslachts- en feministisch geïnspireerde politiek kan het niet anders dan dat de bevolking stilaan begint door te draaien. Je moet in het huidige Duitsland beter op je woorden letten dan vroeger in de DDR. Voor het minste zijn de tere tenen van de een of andere gekwetste groep vertrappeld. Uiteraard in hoofdzaak door blanke normale mannen.

En het probleem wordt er niet beter op als de vrouwen langer studeren. Integendeel: hoe meer leerstof ze verwerken, hoe ongeschikter ze worden voor een relatie. Vooral dan als ze psychologie studeren. Die zijn voor hun leven beschadigd. Mannen in een trouwlustige leeftijd maken best een grote boog rondom hen heen. Zo niet worden ze meegezogen in een neerwaartse spiraal richting psychiatrie.

Tja. Pakweg een eeuw geleden zou het niet waar geweest zijn. Toen was de mening dat vrouwen aan “hysterie” lijden (uit het oud-Griekse ὑστέρα hystéra, in het Nederlands “baarmoeder”) en bijgevolg ongeschikt waren voor de universiteit. B.g. peiling bij “niet-studerende wezens” zou wellicht een ander resultaat geven. Wie niet die luxe heeft, is immers met de dagelijkse – normale – zorgen bezig en niet met verzonnen wantoestanden die leiden tot een angstpsychose.

Intussen dendert de Duitse groen-rode-streepje-blauw regeringstrein verder. De groene buitenlandministerin Annalena Baerbock – het had erger gekund: ze was tenslotte ook kanselierin-kandidate – laat geen enkele kans onbenut om haar ideologie op te dringen. Samen met ontwikkelingsministerin Svenja Schulze heeft ze een concept uitgedacht voor een “feministische buitenlandpolitiek”.

Bent u ook zo benieuwd hoe “de on-/onderontwikkelde landen” gaan reageren op hun woke-agenda? Met heel de geslachten-santeboetiek, de trans-waanzin en het inclusieve taalgebruik? Met “missoirs” voor de drukbezette moderne vrouw? Gaan “ontwikkelingssubsidies” slechts richting zuiden stromen als zij de woke-religie omarmen? Want laat er geen twijfel over bestaan: “feministisch” gaat niet uitsluitend over vrouwenrechten, maar ook over de regenboogrechten.

Droge realistische kritiek van blanke normale mannen: “Het kost gewoon meer geld. Een onuitputtelijke bron voor de geslachtenideologie.”