De zegeningen van de EU

Oost-Europeanen stelen ons land leeg. Wen er maar aan

Massaal erin en eruit. De zegeningen van de EU. Tja. Niks aan te doen.

Bij het NOS Journaal zag ik een ‘Roemenen-deskundige’ die er blijkbaar voor gestudeerd had, zijn schouders ophalen: Tja, dat zakkenrollen. Dat zit in Roemenië nu eenmaal in de familie. Hele dorpen doen eraan mee. En tja, nu hebben we dus de open grenzen. Niks aan te doen. Wen er maar aan. Gewoon niet zo uitsloverig met je iPhone rondlopen. We zetten tenslotte ook al sinds jaar de fiets in de grote steden op een gewoon slot en op een staalconstructie vast die duurder is dan de hele fiets.

Dat zakkenrollen door die aparte Roemeense familieclans schijnt er behoorlijk benauwend aan toe te gaan, las ik in een reportage. Een vrouw werd van drie kanten ingesloten en toen ze geen kant meer heen kon, werd haar de portemonnee gewoon ontnomen. Dat is dus geen zakkenrollen, dat komt in de buurt van een soort aanranding, en is in elk geval een beroving onder bedreiging.

Wen er maar aan. Open grenzen. Ze komen binnen, ze gaan weer weg. Hoogstens kans op een strafje waar ze in Roemenië echt niet van opkijken. Het waren ook weer Roemenen die de schilderijen zonder toestemming weghaalden uit de Kunsthal.

Tja, erin en eruit.
Ook iets met lokale tradities waarschijnlijk, daar valt vast nog een boeiende antropologische studie over te schrijven.

En dan is er de vrouwenhandel, ook een boeiende Oost-Europese hobby. De organisatiegraad is hoog, de pakkans is klein, de vluchtopties zijn groot.
Open grenzen. Tja. Wen er maar aan.

Volgens mij begon het met het stelen van auto’s, die met gemak de Europese grenzen werden over gereden, na voorzien te zijn van andere nummerborden. Nu, die grenzen zijn er niet meer. De auto’s zijn, op koste van de consument, weer wat zwaarder beveiligd, want we dienen namelijk overal aan te wennen maar dat moet wel wat kosten.

In de Amsterdamse gemeenteraad stelde Trots Amsterdam begin vorig jaar vragen over de criminaliteit van de Oost-Europeanen, en kreeg toen van de gemeente het volgende overzichtje uit Amsterdam. Hieruit blijkt dat de open EU-grenzen al volgens de officiële cijfers een flinke aanslag op ons levensgeluk betekenen. De Roemenen, Bulgaren en Polen hebben een aardige manier gevonden om ons leeg te roven, en wij worden geacht hieraan te wennen:

Woninginbraak: in 10% van de incidenten zijn één of meerdere verdachten afkomstig uit één van de genoemde landen;

Winkeldiefstal: in 21% van de incidenten zijn één of meerdere verdachten afkomstig uit één van de genoemde landen;

Eenvoudige diefstal: in 12% van de incidenten zijn één of meerdere verdachten afkomstig uit één van de genoemde landen met een sterke vertegenwoordiging van de Poolse en Roemeense nationaliteit (75%);

Zakkenrollerij: in 44% van de incidenten zijn één of meerdere verdachten afkomstig uit één van de genoemde landen met een sterke vertegenwoordiging van de Roemeense nationaliteit (75%);

Skimmen: Uit nader onderzoek en analyse van de laatste vijf jaren blijkt in 43% van de incidenten één of meerdere verdachten afkomstig te zijn uit één van de genoemde landen met een zeer sterke vertegenwoordiging van de Roemeense nationaliteit (90%);

Diefstal uit motorvoertuigen: zoals aangegeven is door het geringe aantal bekende verdachten niet goed mogelijk om cijfermatige conclusies te trekken.

APV-overtredingen: in 15% van de geconstateerde APV-overtredingen komt voor rekening komen van de genoemde groep; het gaat dan onder andere om bedelen, slapen aan de weg, het ongeoorloofd aanbieden van diensten aan de weg en het overtreden van het alcoholverbod

Ondertussen kunnen wij qua grensoverschrijding maar beter geen pech krijgen in Oost-Europese landen, want daar worden we bedreigd, beroofd, noem maar op.

Ik denk dat iedereen die nu al eens beroofd is, bij de heilzang op de ‘open grenzen’ steeds meer een misselijk gevoel krijgt. En bij de uitdrukking ‘wen er maar aan’ al helemaal.

O ja, mogen we het in dit verband ook over zigeuners hebben? Of is dat racistisch?

Geplaatst door Joost Niemoller op 10 augustus, 2013 – 12:44

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/oost-europeanen-stelen-ons-land-leeg-wen-er-maar-aan

De video is een klassiek voorbeeld van hun handelswijze.  Met meerdere personen, bij voorkeur met kinderen, die los van elkaar in de winkel rondlopen, verschillende zaken betasten en doen verdwijnen.  Verleden week nog in de Lidl: moeder met drie ‘lastige kinderen’, verspreid over heel de winkel.  Batterijen, make-up heb ik in de zakken van de kinderen zien verdwijnen.  Zaakvoerder ingelicht, zakken leeggemaakt maar ik ben ervan overtuigd dat dan nog meer dan de helft der gestolen goederen onbetaald naar buiten gesmokkeld is.

5 gedachten over “De zegeningen van de EU

 1. Ieder volk heeft zijn kwaliteiten , zijn vaardigheden . Het zou verkeerdelijk zijn om onze Europese Roemeense broeders met de vinger te wijzen . Vergeet niet ! Ooit waren wij verslaafd aan drank en dobbelspel , ik weet , het is al een tijdje geleden maar onze Roemenen zitten nog altijd in deze beschavingsgraad !
  Liefde en (enorm) veel geduld mijn beste golfbrekertjes lossen al die problemen vanzelf op en komt de (h) orde terug in’t land.

 2. Welke onnozelaar is ooit op het idee gekomen de grenzen open te stellen?!?
  Was het te lastig om aan ieder punt een douanepost te laten staan en zo te controleren wie ons en wat het land binnen kwam?.

  We zijn veel verbeterd: de inbraken zijn niet te tellen!! :o(
  Het was een eerste mooie dag in maart. Mijn buren – dertien jaar geleden al – waren op weg naar de kust. Omdat ze een eigenaardig voorgevoel hadden zijn ze halverwege nog eens teruggekeerd om er zéker van te zijn dat alles goed was afgesloten, wat dus OK bleek.
  ‘s Avond kreeg ik een belletje ‘ dat er bij hen was ingebroken, en of ik even wou langskomen, of ik niets gezien had?’
  Die mensen waren natuurlijk in álle staten: toen ze om half tien terug thuis kwamen en een ware ravage aantroffen: alle laden lagen uitgetrokken, verspreid over de vloer lag kledij, en geen énkele kamer ontsnapte aan de roofpartij! Het kistje met juwelen van de huisvrouw was in z’n geheel verdwenen, ze had niets meer. Lederen jassen werden ontvreemd en in de keuken – waar het koffiezetapparaat al klaar stond met water en koffie, was mét inhoud weg: de dieven hadden gewoon dit apparaat zómaar meegepikt!
  Ik was in de namiddag thuis, en zat aan de PC., gericht naar de zij/achterkant van hun woonst. Ik kon perfect gezien hebben mocht er iets gaande zijn geweest, maar mijn oudste kleinkind van toen vier speelde in de achtertuin met een klein pistooltje ( niet míjn keuze, maar tja..) en zodoende had ik niets ongewoons opgemerkt. Ze hadden hoogst waarschijnlijk een kind met zich mee dat door het raampje van de badkamer naar binnen werd geduwd, want de lamellen waren stuk, wat bewees dat langs díe kant werd ingebroken. Vervolgens moet het kind de voordeur hebben geopend, waardoor de dieven naar binnen konden om er hun slag te slaan!
  Intussen was de plaatselijke politie gearriveerd, en op hun vraag aan m’n kleinkind ‘ of hij niets gehoord of gezien had?” antwoordde het kind: ‘ik heb wel een klap gehoord, maar ik had met mijn pistooltje ‘geschoten en ik was bang dat ík iets verkeerd had gedaan en durfde het niet zeggen!’

  We zullen onze kinderen GOED moeten uitleggen dat ze eender wat ze horen of zien, meteen moeten melden! Het is ver gekomen dat ónze jeugd in dergelijke omstandigheden moeten opgroeien door de een of ander wietewaai die de grenzen hebben open gesteld!!
  DE vrouw des huizes was danig over haar toeren, en een dokter werd opgebeld: die arriveerde met een rugzak en was niet zo goed te onderscheiden, en toen de vrouw hem vroeg om haar bloeddruk te mete, antwoordde hij : ‘ je moet nog méér auto’s kopen, op die maniet trek je dieven aan. madame wil in een villa wonen, met alles erop en eraan, en dan schrikken ze als bij hen wordt ingebroken,’
  En haar bloeddruk heeft hij NIET willen controleren, maar een avondvisite van toen 30000 B;frankskes heft ze wél moege betalen! Dít uis de manier om tegen die dieven in te gaan… .

  Ps/ de dieven moeten door de achtertuin óver de haag zijn geklommen om te kunnen wegvluchten, want de haag was op een plaats was die ineen geduwd.

 3. Sorry, efkes de grootste kemels er uithalen…:(

  ‘De vrouw des huizes was danig over haar toeren, en een dokter werd opgebeld: die arriveerde met een rugzak en was niet zo goed te onderscheiden. Toen de vrouw hem vroeg om haar bloeddruk te meten, antwoordde hij : ‘ je moet nog méér auto’s kopen, op die manier trek je dieven aan. Madame wil in een villa wonen, met alles erop en eraan, en dan schrikken ze als bij hen wordt ingebroken!’
  En haar bloeddruk heeft hij NIET willen controleren, maar een avondvisite van toen 3000 B.frankskes hefet ze wél mogen betalen! Dít is de manier om tegen dieven in te gaan…’ .

 4. Amai: ik moet dringend naar bed!!!

  Ps/ de dieven moeten door de achtertuin óver de haag zijn geklommen om weg te vluchten, want de haag was op een plaats ineen geduwd.

Reacties zijn gesloten.