Brussel voelt zich verwaarloosd

Brussel bedelt en slaapt

De Standaard publiceerde recent de hartenkreet van een prominente Franstalige Brusselse journalist – de hoofdredacteur van L’Echo of all persons – met als thema: ‘België moet veroordeeld worden omwille van de verwaarlozing van Brussel’. Grappige columns schrijven die doorbuigen onder het eigen belang is iedereen gegund. Voor men echter met beschuldigingen smijt is eerlijkheid gewenst.

De 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) zijn een politiek en economisch huis van lichte zeden. De Duitse reus Mercedes overwoog het opstarten van een netwerk voor het dealen van auto’s in het Brusselse. Het gewest biedt het beste aantal inwoners om in België een dergelijk project uit te voeren. Na moeizame, langlopende, vervelende discussies met de 19 gemeenten van het BHG concludeerde Mercedes dat er niet aan te beginnen is. De politieke, politionele en verkeerssituatie in de 19 graafschapjes is zo chaotisch en wars van toekomst dat Mercedes zijn Brusselse plannen opbergt.

Mercedes overweegt vandaag om, ondanks de kleinere schaal, te onderzoeken of Antwerpen voor zijn autodealen geschikt is.

Frans Crols studeerde economie aan Ufsia, begon zijn journalistieke loopbaan bij Gazet van Antwerpen en was tot zijn pensionering hoofdredacteur van Trends

Bron:  http://de-bron.org/content/brussel-bedelt-en-slaapt#sthash.5z52RiAC.dpuf