Staan joden open voor lab-vlees?

Rabijn: wellicht eten van varkenskweekvlees straks mogelijk voor joden

Vlees dat in het laboratorium gekweekt wordt, kan voor joden koosjer zijn. Wie weet behoort straks zelfs het eten van varkensvlees tot de mogelijkheden, zegt rabbijn Lody van de Kamp in het Nederlands Dagblad.

Joden mogen geen vlees eten dat niet ritueel geslacht is. Kweekvlees wordt echter niet geslacht, maar opgekweekt met stamcellen van donordieren. Zolang de oorspronkelijke koe koosjer geslacht is, is dat geen probleem.
Ook kweekvlees dat in de toekomst van stamcellen van levende koeien komt, is in principe koosjer. Mocht in de nog verdere toekomst kweekvlees niet meer van stamcellen komen, maar bijvoorbeeld nagebouwd worden op basis van het DNA van een dier, dan mogen joden in theorie zelfs ‘vlees’ van een varken eten, ook al geldt dat dier nu als onrein.

http://www.nd.nl/artikelen/2013/augustus/10/in-laboratorium-gekweekt-vlees-is-koosjer-voor-jod

2 gedachten over “Staan joden open voor lab-vlees?

  1. Sappige verdraagzame Islamieten kweken in een labo is misschien een oplossing want de oude ,weliswaar de plezantse methode heeft niets dan wereldwijde miserie gebracht .

    • René, aub zeg, breng hen niet op zulke gedachten. Verdraagzame islamieten… wat is da? Miljoenen islamieten, die allemaal uit één klein stukje martelaar, kunnen gekweekt worden. Ik denk dat ik naar de notaris ga om een levensbeëindigingscontract op te stellen…

Reacties zijn gesloten.