De wraak van de Sint

De VN en de madame Shepherd hebben groot gelijk met hun kritiek op de goedheilige man en zijn knecht.  Goedheilig?  Vergeet het!  Een wraakzuchtige, oude man is hij.  En met oude mannen moet je oppassen, zeker als ze kinderen op de schoot trekken om ermee op de foto te staan.

De commotie over zijn trouwe knecht heeft hij niet zomaar weggestoken.  Wekenlang, wat zeg ik, maandenlang, spitsroeden lopen omwille van een arbeidscontract van onbepaalde duur.  Hij snapt de goegemeente niet.  Hij is de enigste blanke werkgever die voor 100% zwarte medewerkers te werk stelt.  En dan is het weer niet goed.

Hij heeft er zijn buik van vol.  Wie doet het hem na?  Jaar na jaar, bij weer en wind, over de daken klauteren, een schimmel in toom houden, en Piet overtuigen dat hij door die nauwe schouw moet kruipen om ‘gepaste’ geschenken voor ‘brave’ kindertjes te leveren…

‘Gepaste’, inderdaad.  Ze bestellen zomaar wat, die ‘brave’ kindertjes.  Gezien bij de vriendjes, of op het internet, of in een speelgoedcatalogus.  Dat liedje “Kom toch eens kijken wat ik in mijn schoentje vind”, mogen ze gerust afschaffen.  Dikke zever.  Alsof een spelconsole of een stoere fiets in een schoen passen.  Alsof de kaatseballen in een net of de bromtol niet sito presto in de vuilbak zouden belanden.

Soms vraagt de Sint zich af, waarom hij eigenlijk nog de moeite doet uit zijn luie stoel te komen, helemaal uit Spanje op een stoomboot te stappen om hier uitgekafferd te worden door mensen, die dag in dag uit leven van de kadootjes, die blanken hen  geven.  Wat eigenlijk toch wel van een neerbuigende houding getuigt.

Dus zon Sinterklaas op wraak.  Zijn connecties met de de weergoden zorgden voor de Sinterklaasstorm.  En dan aan de andere kant van de wereld, mocht Magere Hein de levensdraad van Nelson Mandela doorknippen.

Kwestie van duidelijk te maken dat de verdraagzaamheid van een heilige niet eindeloos is.  Dat laat hij over aan de blanke stervelingen, die met Kerstmis weer vrede zullen wensen aan alle mensen van goede wil.

Florent Van Ertborn

4 gedachten over “De wraak van de Sint

 1. Op die foto lijkt Sint Niklaas op een donderwolk. Vermoedelijk stond hij oog in oog met een moslim die hem uitschold voor “ongelovige”

  • Maar beste Rene ge weet toch dat de Moslims hier bijna alles mogen en de dag dat ze hier in de meerderheid zitten zullen ze alles doen wat ze willen, in hun land mogen ze de keel oversnijden van ongelovigen, van Christenen en hun kerken in brand steken, dat gebeurt her ook nog wees maar gerust

 2. Deze week las ik nog op HLN.be dat in Nederland een hulp Sint was aangevallen door kinderen. Verder in het stukje stond dat dit geen alleenstaand feit was. Wat zou je willen met gasten als Prem *Radijskisjum ( slimste mens ) die op de Nederlandse TV komt vertellen dat de Sint bedrog is, en liegen tegen je kinderen. Het is aan zulk soort gasten dat we te danken hebben dat onze tradities naar de kl£ten gaan. Hopelijk kan Prem *Radijskisjum de hier bovenstaande tekst even op hem laten inwerken. En bij de VN hebben ze wel andere katten te geselen dan zich met onze tradities bezig houden. Wat denken ze van Syrië???
  * Bewust verkeerd, het is eigenlijk Knollekekisjum.

  • Over Syrië zijn ze het eens, als die vrijheidsstrijders ooit winnen, is het een tirannie van de Islam, de Sharia wordt ingevoerd, en alle niet Moslims wordende keel overgesneden
   dit met de hulp van Europa en Amerika

Reacties zijn gesloten.