“De waarheid is verraad in een rijk vol met leugens.”

Afbeeldingsresultaten voor truth is treason in an empire of lies.

Thomas Jefferson, één van de founding fathers van de VSA, wist het al. Gisternacht werd dit citaat in de praktijk omgezet in Syrië. Om Syrië aan te vallen waren enkele losse veronderstellingen goed genoeg als reden.

Zelfs “mad dog” Mattis wist het – en gaf het ook toe – dat er geen bewijzen waren van de chemische aanval in Douma. Maar, zo voegde hij eraan toe, hij persoonlijk gelooft dat die plaats gevonden heeft. Gelooft.

Ofwel is men een religieuze fanaticus, ofwel een ideoloog als men beweert iets te “geloven” als men geen bewijs ervoor heeft. Geen enkele normaal denkende mens zou zonder bewijzen zijn overtuiging kenbaar maken. Nikki Haley had het over “analyses”, gebaseerd op getuigenissen en beeldmateriaal verstrekt door de “gematigde rebellen” – haar vorm van “geloof”. En uni sono scharen zich de NAVO en de EU achter de bombardementen van het oorlogszuchtige trio VSA-Frankrijk-V.K. Oef! Dat hebben we weer gehad. Nu nog de koek Syrië opdelen zoals gepland.

Geen enkele normaal denkende mens kan “geloven” dat Syrië, enkele uren voor de ontruiming der laatste djihadisten van het Leger van de Islam, de eigen bevolking trakteert op vaatbommen met chemische substanties.

De OPCW zou vandaag haar job moeten doen. Zou. Want het werd hen niet bepaald gemakkelijk gemaakt. Eender hoe de vaststellingen luiden, het zal het “geloof” van Mattis en Haley niet veranderen. Ofwel vindt de OPCW delegatie chemiebewijzen, ofwel niet. Eender hoe, als ze die vinden, bewijst dat nog altijd niet wie verantwoordelijk is. En als ze niets vinden (… waarbij wij ons de vraag stellen of ze moedig genoeg zullen zijn om dit kenbaar te durven maken), dan zal sowieso het “geloof” verspreid worden dat het Syrische leger, resp. Rusland,  alle tijd van de wereld had om de bewijzen te vernietigen.

De vroegere leider van het OPCW stelde dat het OPCW niet onafhankelijk – los van de VSA – kan optreden. Zou het moeten kunnen, maar kan het niet. De Braziliaanse diplomaat Jose Bustani meldde dat John Bolton, de huidige veiligheidsadviseur van Trump, hem bevolen had zich als directeur generaal van de OPCW terug te trekken. Bustani weigerde en wees Bolton erop dat hij door de lidstaten van de OPCW benoemd werd en niet door de VSA. Bolton antwoordde naar verluidt: “OK, bereid je voor op vergeldingsmaatregelen. Bereid je voor op de gevolgen. We weten waar je kinderen zijn.”
Amerikaanse diplomatie ten voeten uit. Leugens, chantage, dreigingen, druk, moord. Ter herinnering, het Amerikaanse buitenministerie tot de Pakistaanse president: “Doe nu wat wij jullie zeggen of we bombarderen jullie terug in het steentijdperk”.

Bolton heeft ervoor gezorgd dat Bustani kon vertrekken. De OPCW-leden vonden de subsidies uit Washington belangrijker dan de eerlijkheid van de organisatie. Voor Rusland heeft het totaal geen zin “internationale organisaties” te vertrouwen die onder Washingtons voogdij staan.

Afbeeldingsresultaten voor his masters voiceVoor Rusland heeft het totaal geen zin op het gezonde mensenverstand in het westen te vertrouwen. Gezond mensenverstand bestaat nergens meer in het westen. Voor Rusland heeft het totaal geen zin van “Amerikaanse partners” te spreken. Zulke partners bestaan niet. Rusland heeft slechts Amerikaanse vijanden.
De neocons* die de Amerikaanse buitenpolitiek bepalen hebben in het verleden genoeg duidelijk gemaakt wat hun hoofddoel is: het verhinderen van een vergroting van de invloedssfeer van Rusland, of enig ander land. En alle middelen zijn daarvoor goed.

Tot slot: we vernemen dat de VSA/Frankrijk/V.K. een “nieuw onafhankelijk onderzoek” willen.  Kwestie van zich in te dekken bij een mogelijke non-aanwezigheid van chemische substanties in Douma?  En meteen daaraan verbonden het dreigement “opnieuw te zullen toeslaan bij een volgende chemische aanval”.  De “gematigde rebellen” wrijven alvast in hun handen…

*Lees ook: “Neocons aan de basis van dictatuur en WO III”, door Paul Craig Roberts, voormalig staatssecretaris van Financiën, regering Ronald Reagan.

Over de dreigementen over het lot van Bursani’s kinderen:

Barbertje moest hangen:

Uit deze video mag blijken waarom Bursani moest opstappen:

Bursani heeft ook zo zijn mening over de Skripalvergiftiging:

 

2 gedachten over ““De waarheid is verraad in een rijk vol met leugens.”

Reacties zijn gesloten.