De VARA op zijn best: censuur achteraf

mediamanipulatie“Aan Marcel van Dam
6 mei 2015 08:47 | Briefje van Jan  door Jan Dijkgraaf
Geachte heer Van Dam,

Eerst dacht ik: moet dat nou?
Heeft het zin dat media die niet zijn ingekapseld in het systeem zoals The Post Online en Geenstijl weer oprakelen hoe u Pim Fortuyn demoniseerde?

Maar dat dacht ik maar even.

Want natuurlijk moet dat. Zeker nu de VARA het fragment uit Het Lagerhuis waarin u Fortuyn, die u eerder met de oorlogsmisdadiger Eichmann vergeleek, een buitengewoon minderwaardig mens noemde uit de archieven van de Publieke Omroep heeft gecensureerd (zie onderaan). Zoals ook het NOS Journaal-fragment (zie onderaan) waarin Job Frieszo met het CD-partijprogramma zwaait om Fortuyn weg te zetten als opvolger van Hans Janmaat niet meer toegankelijk is.

Dat soort pogingen de geschiedenis mooier te maken dan ie is, kan niet vaak genoeg aan de kaak worden gesteld.
Kijk, dat u uw zakken vulde, dat u in een villa woont, dat u niet op uw landgoed gefotografeerd mag worden om de arbeiders die vroeger PvdA stemden niet af te schrikken, dat u bang bent voor de tandarts, dat u de tekst van een ander als uw eigen column wilde publiceren, dat u de Exota-fabriek kapot loog, het zal allemaal wel.
Maar dat u de VARA zover kreeg dat fragment achter slot en grendel te gooien, dat toont nog het meest van alles uw ware aard. Ik ken mensen die voor minder “buitengewoon minderwaardig mens” worden genoemd.
Groet,
JanD

PS. Vandaag dertien jaar geleden, 18.06 uur. Wat deed u toen u het hoorde? Plop?”

Geleend bij MyJour

6 gedachten over “De VARA op zijn best: censuur achteraf

 1. Van Dam is de verpersoonlijking van de linkse NLer, die moegekeken is op die eenvormige blanke saaie samenleving, en zoveel mogelijk integratieresistente moslims erbij wil om de boel wat boeiender te maken. En als dan ‘sommigen’ wat radicaler zijn, en daarin zelfs gesteund worden door 50% van de rest, dan is dat mooi meegenomen. Het lijkt D wel.

 2. En zo wordt geschiedenis geschreven. Niet één voorbeeld maar duizenden.

 3. Als ik nu na zoveel jaren normaals naar dat “gesprek” kijk dan wordt de vraag nog heftiger nl. “waarom is die van dam toen niet veroordeeld tot de strop?”, die huichelaar is een gevaar voor de samenleving.
  Westerlingen die de islam knuffelen zijn lafaards want islam is een supersonisch gevaar voor de westerse samenleving, is een bedreiging voor onze normen, waarden, wetten, zeden en cultuur, is een gevaar voor onze kinderen en vrouwen, in een woord: islam is een levensgevaarlijke kanker en kanker is dodelijk.

  • Jean,
   Niet alleen Van Dam is een gevaar voor onze samenleving. ALLE, ik herhaal ALLE rooie/linkse rakkers zijn een gevaar voor onze westerse samenleving.

   • Walter, je weet toch intussen wel dat ik daarover uw mening deel voor 100%.

 4. Ik vind dat al die linkse stemmers een zeer grote verantwoording dragen maar ook de zogezegde midden klasse stemmers ook en dus niet alleen de elite

Reacties zijn gesloten.