De politie waarschuwt in Montpellier…

… ietwat anders dan bij ons

De trots van de EU, de geroemde vrijheid van personen, die toelaat  overal  binnen de EU zonder hindernissen te kunnen rondreizen, wordt niet overal in dank aanvaard.

Wat hier niet voor mogelijk gehouden wordt, doet de politie van Montpellier zonder veel poeha.  Alle hotels in de regio Montpellier kregen een e-mail met het verzoek hen onmiddellijk te contacteren telkens Oost-Europeanen  in een hotel willen inchecken.

Ze zijn daar de vele inbraken, fraude, plofkraken en georganiseerde prostitutie, waar vooral vooral Roemenen, Bulgaren en Roma verantwoordelijk voor zijn, meer dan beu.  De gangsters schrikken niet terug voor geweld en aarzelen niet hun eisen kracht bij te zetten door het gebruik van kalasjnikovs.

De hoteliers zitten tussen wal en schip. Enerzijds zijn ze blij dat er ingegrepen wordt, anderzijds vrezen zij represaillemaatregelen van de niet zo welkome gasten.

De EU blijft in alle toonaarden ontkennen dat er problemen zijn.  Een verenigd Europa heeft nu eenmaal een prijskaartje.  Gewoon even door de zure appel bijten tot we allemaal dezelfde levensstandaard bereikt hebben even arm geworden zijn.

U kan bij de nieuwsuitzending van het journaal (blokje 10, bij ongeveer 13.30 min.) b.g. verhaal bevestigd zien.  In het Frans.  We hebben het samengevat in b.g. tekst verwerkt.

FT

1 gedachte op “De politie waarschuwt in Montpellier…

  1. Zoiets is gelukkig in Belgie onbestaande . Eisen kracht bij zetten met kalasjnikovs ?… kan hier niet ….wij hebben een , te strenge Onkelinckx wapenwet . Hotel inchecken ? hier hoeven ze zelf hun kamer niet te betalen Daar zorgt onze Regerink voor , als ze onderweg zijn naar Gent , waar de foto van Termont prijkt bij elk Roma , Roemeens , of noem maar op gezin . Bij sommigen branden zelfs kaarsen voor de foto van deze grote gulle gever , de mensenvriend bij uitstek ! de meest verdraagzame ! Hoe is het groot Romeinse rijk ten onder gegaan ? waarschijnlijk waren daar ook mannen zoals Termontulus , Verhoftuttelus Van Rompelutsius enz

    .

Reacties zijn gesloten.