De perfecte cafébaas in de politiek…

… de perfecte politieker in het café

In het politieke wereldje blijft het oorverdovend stil rond de reeks in Het Laatste Nieuws over leven en werk van Steve Stevaert. Toch moet een deel van de Wetstraatbevolking zich hier zeer ongemakkelijk bij voelen.
We mogen van geluk spreken dat Steve Stevaert met de fiets reed en niet te paard, anders was dat paard nu consul. Dat gevoel houdt de cynisch gestemde lezer over na de lectuur van de reeks over Steve Stevaerts leven en werk in de krant Het Laatste Nieuws. Stevaert stapte op 2 april uit het leven, nadat bekend was geraakt dat hij van verkrachting werd beschuldigd.
Volg het bruggetje naar het levensbeschouwelijk artikeltje over SS, geschreven door Rik Van Cauwelaert, in De Tijd.

En we keren even terug naar Angeltjes waarin Ray alles-gratis Steve even een kleedje paste.

FVE

5 gedachten over “De perfecte cafébaas in de politiek…

 1. In Knack verscheen ivm het artikel in Het Laatste Nieuw, een artikel van Leo Neels onder de titel Doodsjournalistiek.
  Je krijgt daarbij de indruk dat Neels nog een ei te pellen had met die krant en de anonieme schrijvers van het artikel.

 2. Als zelfs een Rik Van Cauwelaert zich afvraagt hoe Steve Stunt dit allemaal voor mekaar heeft gekregen, dan stellen er zich in de eerste plaats vragen over de Rik :
  Weet hij het echt niet of durft hij het niet zeggen???.
  Het antwoord is heel eenvoudig = de loge.
  Ook binnen de “loge” maakte hij snel carrière. Er zijn echter broeders die zich nog steeds afvragen wie zijn “bouwstukken” heeft gemaakt??
  Naast de “loge” is er ook nog de chantage met corruptie – en zedendossiers.
  Het ganse systeem draait immers op chantage.
  Het feit dat een “loge” gazet (HLN) een reportage maakt over Stevaert is ook veelzeggend.
  Het komt dan in feite neer op een “cover-up” waarbij alleen datgene wat mag en moet geweten worden, wordt gepubliceerd. Tevens dient dit ook als verdekte waarschuwing voor de “insiders”.
  Al wat er dus gezegd en geschreven werd moet dan ook met enkele tientallen kilo’s zout genomen worden.
  “Hij stapte uit het leven”!! De giller van de eeuw. Als men iets af weet van de “symboliek” dan weet men wat er daar gebeurd is.
  De gelijkenissen met de “verdrinking van Ward Beysen” zijn frappant!!
  Zoals de mafia ook haar eigen problemen oplost, doet de loge dat ook.
  Voor een loutere verkrachting “verdrinkt” men niet. Het moet dan ook om veel ergere zaken gaan.
  Ook als men veel weet.. en men dreigt hiermede om een bepaald probleem te bezweren. dan gebeuren er ongelukken. (zie o.a. Cools).
  Stevaert is dan ook een “icoon” van een crimineel corrupt systeem dat rot is tot op het bot, en waar men bedwelmd wordt door de uitwasemingen van de ontbindingsprocessen.

 3. In Hasselt denkt de familie Claes aan een standbeeld voor de betreurde Steve: een kopie van de “Bull of Wall Street”, maar dan met de kop en neus van Robert Steve Stevaert. Over de ballen wrijven van deze stier zou geluk brengen (toch zeker op financieel vlak, en welke socialist kan daar vies van zijn?). Allen daar heen!
  De partijbonzen van de overige staatsbehoudende partijen zitten met de schrik dat Het Laatste Nieuws ook met andere “gevallen” gaat naar buiten komen. Eerst de Royale Albert, dan Steve en wie is nu de volgende?

  • Inderdaad dat standbeeld komt er . Naar horen zeggen , bij de inhuldiging , zou Goedele Liekens een speech houden en beklemtonen “hoe goed hij wel was”

Reacties zijn gesloten.