De nieuwe kolonisatie

EUSSR kolonisatie door Afrika

Niet duidelijk genoeg? Klik voor vergroting
Studio Rony

De nieuwe kolonisatie

Enkele berichten van de laatste week:

In Italië zijn er naar schatting al 13.000 tijdens de eerste drie maanden van dit jaar aangekomen.  Vooral uit Ethiopië, Eritrea, Soedan en Syrië.  De Italiaanse marine en koopvaardijschepen hebben de laatste dagen 4000 bootvluchtelingen gered.

En het houdt niet op.  Frontex, gedegradeerd tot veerdienst voor illegalen, zou onze buitengrenzen moeten bewaken i.p.v. mogelijke drenkelingen op te speuren.

In februari 2014 keurde de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement regels goed voor de werking van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Daarin wordt onder meer duidelijk bepaald dat schepen met illegale immigranten niet mogen worden onderschept en gedwongen teruggestuurd. Samengevat komt het erop neer dat aan de bemanning van dergelijke schepen enkel nog vriendelijk mag worden gevraagd niet illegaal de territoriale wateren van een EU-lidstaat binnen te varen, wat uiteraard bijzonder weinig indruk zal maken.

Illegale immigranten weten nu reeds dat, eens ze erin geslaagd zijn voet aan wal te zetten op Europese bodem, de kans groot is dat ze ook kunnen blijven. Uit cijfers van de Spaanse politie bleek eerder dat amper 10 procent van de illegale Afrikaanse immigranten wordt gerepatrieerd. Niet minder dan 80 procent verdwijnt in de illegaliteit om door te reizen naar andere EU-lidstaten en er bij een of andere regularisatieronde zijn kans te wagen. Er hoeft geen tekeningetje bij om te illustreren dat hiermee bezuiden de Middellandse Zee de indruk wordt gewekt dat het wel degelijk lonend is om de overtocht te wagen.

Met haar beslissing zal die indruk nog worden versterkt en dreigt het Europese grensbewakingsagentschap definitief te worden gedegradeerd tot een veerdienst voor illegale immigratie. Voor gewetenloze mensensmokkelaars, schept de nieuwe aankondiging bovendien geweldige mogelijkheden en opportuniteiten.

Hoe men het ook draait of keert: het menselijk reservoir dat naar Europa wil, is vrijwel onbeperkt. Tussen West-Afrika en het Midden-Oosten wachten geen tienduizenden of zelfs honderdduizenden, maar miljoenen op een gunstige gelegenheid om naar onze contreien af te zakken. Europa kan deze mensenmassa onmogelijk opvangen zonder zijn eigen fundamenten, stabiliteit, welvaart en veiligheid in het gedrang te brengen.

Een land – en bij uitbreiding een continent – heeft niet alleen het recht om zijn grenzen te beschermen; het heeft tegenover zijn eigen burgers ook de plicht dat te doen.

We moeten op dezelfde nagel blijven kloppen:

 

3 gedachten over “De nieuwe kolonisatie

  1. De EU probeert er nog zoveel mogelijk binnen te halen voor de verkiezingen, want die moesten maar eens tegenvallen voor Links. En daarbij, het personeel in hun immigratiecentra in Bamako en Benghazi moet toch betaald worden, dan kunnen ze er even goed voor werken.

  2. Hij mag 2 minuutjes spreken, de zaal is leeg en niemand luistert dit doet me denken aan de gemeenteraad van Blankenberge daar is het college wel aanwezig maar ze luisteren ook niet en een voorzitster zit te kijken of ons gemeenteraadslid Tanguy Veys niet langer dan 3 minuitjes spreekt en als de bel van haar klok begint te klinken dan doet ze alles wat mogelijk is om Tanguy het spreken te beletten Dat is Blankenbergse democratie

  3. En der staan nu(vandaag) in Lybie en Marokko al reeds honderduizende paraat aan de grens, (uit vertrouwbare bron.)ze gaan Europa gewoonweg overstromen.

Reacties zijn gesloten.