Frankfurt am Main, de religieuze luchthaven

Frankfurt am Main, de religieuze luchthaven

fraport1

Indien u na de landing wilt verder reizen met de ICE-trein, dan zoekt u tevergeefs naar een richtingaanwijzer.  Ook wordt er nergens “welkom in Duitsland” geafficheerd, zelfs geen politiek-correcte “welkom in de EU”.

fraport2Gebedsruimtes zijn sinds jaren op vele grote luchthavens heel gewoon.  Frankfurt is geen buitenbeentje.  Wat wel buiten het rijtje valt, is de opdringerige religieuze begroeting “Salam”, “Frieden”, Shalom” in de hoofdaankomsthal B.

 “Salam” staat helemaal bovenaan en wordt door de achtergrondkleur ‘groen’, de heilige kleur van de islam, religieus in de verf gezet.  Dat de islam demonstratief-grafisch bovenaan gezet wordt is geen toeval.  Wie in Frankfurt landt wordt hiermee begroet.  Geen “Welkom in Duitsland”, of politiek-correct “Welkom in de EU”.  

Wat u er wel vindt zijn wegwijzers voor de hoogste nood, voor het gebed.  Zowel in de aankomst- als in de vertrekhallen. Bidden is in Frankfurt belangrijker dan op tijd de trein halen.

FT

1 gedachte op “Frankfurt am Main, de religieuze luchthaven

  1. Er zijn er nog niet genoeg in Europa, laten we maar gans Afrika binnen komen we worden met de tijd nog schatrijk met al dat gespuis. Ze zorgen in elk geval voor meer cipiers in de gevangenissen

Reacties zijn gesloten.