5 gedachten over “De inquisitie bij Merkels Wehr-Machtlozen

 1. von der Leyen heeft haar kazernes laten onderzoeken. Daarbij zijn 41 Wehrmacht aandenken gevonden. 41. De Wehrmacht bestond uit troepen waar soldaten hun leven riskeerden voor het vaderland.
  Deze soldaten als misdadigers bestempelen past in de geest van deze tijd.
  Misdaden kwamen zelden aan het front voor. Ze staken de kop op bij regeringen. Exact de plaats waar von der Leyen zit.
  De Britse regering bombardeerde Dresden. De Amerikaanse dropten atoombommen. Regeringen hebben niets bijgeleerd als je denkt aan Afghanistan, Libië, Syrië…

  • Ja, Anna, behalve die 41 Wehrmacht-aandenken heeft Von der Leyen ook ontdekt dat er bij de Bundeswehr ook nog een liedboek in gebruik is met allemaal ‘foute’ liederen zoals o.a. Westerwald en andere !
   En het toppunt is dat er ook nog wordt gezongen van
   “Schwarzbraun ist die Haselnuss” , een (volks)lied dat dateert van uit de jaren 1780 en dus zonder twijfel onmiskenbaar een nazi-lied is…

   • Juist. Kwam in de video’s aan bod. Zoals talrijke Duitse volksliederen die nu als ‘fout’ geïnterpreteerd worden.

 2. Nog een bijkomende opmerking: de helden van vandaag zijn de partizanen, de verzet strijders. Voor hen waren soldaten in uniform een makkelijk doel. Ze waren herkenbaar en makkelijk neer te knallen voor een sluipmoordenaar.

 3. @ Ropie,
  daarmee is het gigantische probleem niet van de baan.
  Ik las in de Times of Israel en français onder de titel “La souvenir de la Wehrmacht” dat men zich op twee maatregelen moet concentreren:
  -het herdopen van een twintigtal kazernes die het Derde Rijk voor de geest roepen
  -het verwijderen van een foto van oud kanselier Helmut Schmidt, in Wehrmacht uniform, uit de Universiteit van de Bundeswehr in Hamburg.

  Verder las ik in het artikel dat de Wehrmacht, duizenden, miljoenen burgers heeft gedood. Waarschijnlijk komt er nog een postuum proces tegen Helmut, omdat er documenten zullen opduiken die bewijzen dat hij 300.000 burgers voor zijn rekening heeft genomen.

  I

Reacties zijn gesloten.