De Golan Hoogte in $-perspectief

Afbeeldingsresultaat voor golan heights occupied

Trumps tweet over de nakende officiële Amerikaanse erkenning van de bezette Golan Hoogte als Noord-Israëlisch grondgebied heeft voor grote beroering gezorgd in de Arabische landen. Netanyahu is euforisch: “He (Trump) did it again.”

De VN, de EU, Rusland, alle Arabische landen, vanzelfsprekend ook Syrië, hebben al gereageerd. Ze zijn niet verrast, protesteren echter met klem. Rusland krijgt jaar naar meer sancties voor de Krim, Israël krijgt een schouderklopje.

Trumps motivatie is niets anders dan het slijk der aarde: geld, geld, geld. En daar is de olie- en gaswinning in de Golan Hoogte een steekhoudend argument om het gebied veilig en wel onder de Israëlische vlag te brengen. Kwestie van de Amerikaanse belangen te beschermen. Genie Oil & Gas, gevestigd in Newark, New Jersey, heeft de exploitatierechten gekregen van de Israëlische staat. Exploitatierechten in “Noord-Israël”. Een beetje voorbarige benaming, maar wat doet het ertoe? Trump zal dit nu wel eventjes in orde brengen. Genie Oil & Gas maakte enkele dagen, eind september 2015, nadat Rusland ISIS in Syrië begon onder vuur te nemen de vondst in de Golan Hoogte, bekend. Snel daarop werd de oprichting van Atid Drilling Ltd (… is making energy wishes come true…) en de aankoop van boormateriaal bekend gemaakt. Voor wie nog twijfels heeft, kijk even mee op de webstek van het moederbedrijf Genie Energy, volg de doorschakelmogelijkheden.

Klik op volgend bruggetje, voor een helder inzicht wat er zich achter de schermen afspeelt en wie er aan de touwtjes trekt. Lees vooral ook de “unimportant details“, de niet belangrijke details… De auteur van het artikel, even actueel als toen het geschreven werd in mei 2017, is niet gespeend van een bijzondere zin voor humor!

Genie Oil: The Real Reason Syria Is A Worldwar III Flashpoint