“De EU verdient het niet extra geld te krijgen…”

De geldpot van Europa kan beter besteed worden

“Eurosceptici hebben overschot van gelijk als ze zeggen dat Europa te veel geld krijgt. Of liever, Europa verdient het niet extra geld te krijgen zolang de huidige geldpot zo slecht besteed wordt.”

“En zo vind je wandel- en fietspaden in dorpen als Kruibeke en Zele die mee gefinancierd zijn door Europa. Daar is weinige Europese meerwaarde aan, net als aan de 2,3 miljoen euro die Gent kreeg voor de heraanleg van zijn historische binnenstad.”

“Denk bijvoorbeeld aan het opleiden van belastingambtenaren, het ontvetten van de staat door overheidspersoneel te begeleiden naar een job in de privésector, of het meehelpen opzetten van een dienst fraudebestrijding. Hoe luidde die uitdrukking ook alweer? ‘Geef een man een vis, en hij eet voor een dag; leer hem vissen, en hij kan levenslang eten.’”

Lees het artikel bij De Tijd

 

2 gedachten over ““De EU verdient het niet extra geld te krijgen…”

  1. EU geld is geld dat terugkomt nadat je het hen gegeven had. Je had het ntl zelf rechtstreeks kunnen uitgeven, maar de bedoeling is dat mensen zeggen: zie eens wat de EU voor ons doet, want zijn die goed en machtig. Lang leve de EU!

    • Mits afhouding commissieloon voor mooipraters uiteraard.

Reacties zijn gesloten.