De ene bezetting is de andere niet

“De langste bezetting in de geschiedenis: sinds 1967. Dus: 56 jaar bezetting. De argumenten dat de Hamas Israël niet erkend heeft gaan voorbij aan het feit dat de PLO en de Palestijnse Autoriteit dit wel deden. Wat kregen ze in ruil: niets. De Israëlische regeringen wilden hen zelfs niet ontmoeten. Wat we vandaag zien is een reactie op verschillende zaken: de terroristische aanvallen van joodse kolonisten op Palestijnen op de westelijke Jordaanoever, die inmiddels 20 gemeenschappen van de etnische kaart geveegd hebben. 248 Palestijnen waaronder 40 kinderen werden door het Israëlisch leger én de kolonisten gedood op de westelijke Jordaanoever…Aanvallen op heilige plaatsen, zowel islamitische als christelijke, en daar bovenop de verklaring van Netanyahu dat hij de “Palestijnse zaak” zal doen uitwissen door een normalisering van de relaties met andere Arabische landen… En trok naar de VN met een kaart waarop alle bezette gebieden, ook de Syrische Golanhoogte als het grondgebied van Israël ingekleurd werden, kortom geannexeerd werden…”

Maar de VSA maken zich onverminderd druk over de bezetting van een stuk Oekraïne waar de Russischsprekende bevolking woont. Wat Israël zich mag permitteren, geldt nog lang niet voor andere landen. Zo kon/kan Turkije ongehinderd Noord-Cyprus en Noord-Syrië bezetten.

Lees ook:

De Europese Unie en haar lidstaten maken zich grote zorgen over het toenemende geweld en extremisme in Israël en de bezette Palestijnse Gebieden, wat tot een ontstellend aantal Israëlische en Palestijnse slachtoffers leidt, waaronder kinderen. De situatie in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, waaronder Oost-Jeruzalem, is zeer verontrustend. https://www.consilium.europa.eu/nl/press/press-releases/2023/03/08/israel-palestine-statement-of-the-high-representative-on-behalf-of-the-european-union-on-the-latest-developments/

Nieuwe extreemrechtse Israëlische regering: het ware gezicht van het apartheidsregime

https://www.nd.nl/geloof/geloof/1181890/spugen-en-spullen-vernielen-hoe-christenen-in-israel-het-stee

1 gedachte op “De ene bezetting is de andere niet

  1. Wie denken jullie dat Hamas heeft opgericht voor de PLO te counteren ? Ge moogt 3 x raden…

Reacties zijn gesloten.