De Duitse bevolking moet monddood gemaakt worden

De bronafbeelding bekijkenWat niet bekend gemaakt wordt, bestaat niet.  Dat is de theorie achter de sluiting van het discussieforum bij de petitie tégen het Zelfmoordverdrag.  Als drogredenen worden  “opruiend taalgebruik” en “samenzweringstheorieën” aangevoerd.

De beslissing werd door de oude, regeringsvriendelijke, partijen genomen – naar verluidt op verzoek van de overwerkte federale ambtenaren, die de petitie met een adelaarsoog volgen.  Kortom, we vernemen: “Op de internetwebstek van de Bundestag (fed. parlement) is geen plaats voor haatpropaganda, racisme, gefantaseerde complottheorieën en anti-democratisch gedoe.”  Alle begrippen zijn flexibel te beoordelen.

De aangevoerde begrippen doen juridisch niet ter zake.  Haat is een gevoel dat even moeilijk verboden kan worden als liefde.  Er wordt lukraak met “verboden” begrippen gegoocheld opdat deze in de strijd tegen “anti-democratische” partijen kunnen gegooid worden en de tegenstanders in een slecht daglicht stellen (… racisten… foei!).

Wie met de  moraalridders van de petitiecommissie kennis gemaakt heeft, weet dat de medewerkers geen zin hadden in de toegevoegde werklast en/of dat ze het met de politieke mening der reageerders niet eens zijn.

De petitie is een doorn in het oog van de regeringspartijen.  Sinds dagen wordt de petitiewebstek gesaboteerd, is slechts na heel veel geduld toegankelijk, valt af en toe uit wegens te zware belasting…  Merkel weet hoe ze haar volk met de haar goed bekende Stasimethoden kan monddood maken.  Censuur en bedreigingen tegen de vrije meningsuiting, onder het mom van “publicatie kan de interculturele dialoog belasten”.

Vandaag wordt er betoogd tegen het Zelfmoordverdrag aan het Brandenburger Tor.  Als die betoging niet wegens mogelijke overlast – lees: gewelddadige tegenbetogingen van Antifa onder het motto van “een sein geven tégen racisme en nazipraktijken” – verboden wordt.