De aarde-opwarmingsfobie

Een ‘inconvenient’ antwoord op de aarde-opwarmingsfobie van de (s)linkse stemmingmakers ter promotie van de alternatieve energie.

Wes HardinWereldwijd vloeit er jaarlijks 340 à 650 miljard dollar naar klimaatbescherming (omgerekend ongeveer 270 à 530 miljard euro). Dat blijkt uit een tweejaarlijks verslag van het vast financieel comité van het klimaatsecretariaat van de Verenigde Naties, dat woensdag tijdens de VN-conferentie in Lima voorgesteld werd. Ter vergelijking: het bbp van een klein land als België bedroeg 395 miljard euro in 2013.

Het gaat om private en publieke uitgaven in 2011 en 2012. De subsidies voor olie en gas, en de investeringen in energieproductie met fossiele brandstoffen bedragen bijna het dubbele.

De schattingen lopen uiteen onder meer doordat er discussie bestaat over welke uitgaven relevant zijn. De steun van industrielanden aan ontwikkelingslanden bedraagt naar schatting 35 tot 50 miljard dollar per jaar. Ontwikkelingshulp via ontwikkelingsbanken zit ook vervat in die laatste cijfers.

Als we zien welke enorme bedragen er mee gemoeid zijn, kunnen we beter begrijpen waarom de belanghebbenden hun ‘klimaatbescherming’ zo fanatiek verdedigen.

Verslag milieutop Kopenhagen 2009 (in GeenStijl):

Limo’s. Privé-vliegtuigen en kaviaar in Kopenhagen

Het kapitalistisch-vervuilende neoconblaadje The Telegraph duikt zoals elke keer weer bovenop de vervelende kanten van zo’n sympathieke klimaatbijeenkomst als in Kopenhagen deze week. Zo polste de krant bij het lokale limousine verhuurbedrijf of de komst van 15,000 gedelegeerden en officials, 5,000 journalisten en 98 wereldleiders nog verschil in omzet oplevert. Hou u vast: komende dagen rijden er circa 1.200 van die meterslange stinkbakken door de Deense hoofdstad. Verder arriveren kanonnen als Leonardo DiCaprio, Desmond Tutu, Bono en Prince Charles uiteraard niet op de fiets. Verwacht worden zo’n 140 private jets die meteen ook maar gelijk alle lokale Deense vliegvelden in beslag nemen. Gaan we verder met de hotels a 700 euri per nacht waar het bijzonder duurzame menu uit sint-jakobsschelpen, ganzenlever en kaviaar bestaat. Een schone natuur kan natuurlijk niet op een lege maag. Trouwens ook niet met een volle zak want wie in Kopenhagen de juiste klimaatpas toont mag gratis naar de hoeren. En dat is geen grap. Tezamen veroorzaken al deze planeetredders de komende twee weken dik 41.000 ton “carbon dioxide equivalent.” Vergelijkbaar met de uitstoot van een Engelse stad als Middlesbrough. Vechten voor vrede. Neuken voor maagdelijkheid. Vervuilen voor een schoner milieu.

Wes Hardin.

Nvdr: Vanmorgen bij de radiocollega’s van de nullenzender konden we dit geluidsfragment horen.

Jan Jacobs: “Wat is er nu dan slechter dan vroeger? Dan 50 of 100 jaar geleden… Het gaat om geld…  Milieuorganisaties krijgen 80 miljard per jaar in de VSA om hun strijd te voeren…  Fictiebeelden in Inconvenient Truth.  Met getruceerde foto’s. U leest enkel dat wat in uw kraam past. Het kraam van het alarmisme.  Een welvaartsvernietiging…”  

De man zit volgens de nullenzender in een ontkenningsfase.  Een emotionele discussie van een complottheorie-aard.  En volgens Tom Lenaerts, ontkent de spreker het licht van de zon.

Drink een aperitiefje, luister naar het audiofragment, zet uw verwarming met fossiele brandstoffen een graad hoger.  Stap straks in uw auto en rij gewoon voor de lol even naar de bakker, terwijl u dit perfect met uw bakfiets had kunnen doen.

Volg bruggetje naar Hautekiet, naar de predikanten-van-de-hernieuwbare-energie.

FVE

3 gedachten over “De aarde-opwarmingsfobie

 1. Vader en zoon

  Een Arabisch jongetje vraagt aan zijn vader: “Waarom heb je zo’n gekke hoed?”
  Z’n vader zegt, ” Hoezo?, het is een ‘chechia’’en die beschermt mijn hoofd tegen de zon in de woestijn.”

  “En wat is dat voor een rare jurk die je draagt?” vraagt de jongen.

  Vader zegt “Dat is een ‘djbellah’ want in de woestijn is het erg heet en die houdt ons lijf koel.”

  De zoon vraagt, “En hoe zit het met die lelijke schoenen aan je voeten?

  Zijn vader antwoordt, “Dat zijn mijn ‘babouches”, die mijn voeten beschermen tegen het hete woestijnzand.”

  “Nou Pap, vertel mij dan eens,” vult de jongen aan. “Ja mijn zoon?”

  “Waarom draag je dan al die rotzooi,
  terwijl je al jaren in Antwerpen woont?”

 2. http://www.humo.be/humo-archief/311645/klimaat-vs-de-staat-als-dit-mislukt-dan-is-het-game-over-dan-geven-we-de-planeet-op

  Een verzameling van vlaamse zotten gaat de staat dagvaarden. Niét vanwege het door ongebreidelde import van zwakzinnige parasieten in gevaar brengen van de oorspronkelijke bevolking, zoals men logischerwijs zou verwachten, wél om de regering te verplichten “ons land naar een low-carbon economy te leiden”. Hoe de energieprijzen en energiebevoorrading, mochten deze uilskuikens en lamzakken hun gelijk krijgen, er zullen uitzien, dat kan iedereen met een IQ van boven de 50 raden. Opsluiten dit tuig.

Reacties zijn gesloten.