Dag van de Open Moskee

Afbeeldingsresultaat voor tag der offenen moschee cartoonDe moslimverenigingen organiseren sinds 20 jaar op de Dag van de Duitse Eenheid, 3 oktober, een islamitische tegenvoeter: De Dag van de Open Moskee.

Met enig cynisme kan men de toestand in Duitsland (en buurlanden) eigenlijk niet beter beschrijven: nationale eigenheid werd vervangen door multicul, met op de eerste rij, de allahaanbidders.  Een directe aanval op de nationale – Duitse – feestdag en maakt meteen duidelijk met welk misprijzen de neo-Duitsers neerkijken op hun gastland.

En de eisen komen eraan. Meerdere moslimverenigingen eisen de Dag der Duitse Eenheid in te ruilen voor een Dag der Duitse Verscheidenheid. De feestelijkheden op 3 oktober vinden ze te “duits-duits” en te “blank“. De importmaatschappij zou naar verluidt nood hebben aan een symbolische daad, als erkenning van de maatschappelijke verscheidenheid in Duitsland.

De Duitse Eenheid zou gewoontegetrouw “uit een puur blank gezichtspunt” beschouwd worden. “Duits-Duitse Oostduitsers opnieuw verenigd met Duits-Duitse Westduitsers,”   (… logisch, toch?) klinkt het verwijt op het verzoekschrift bevel, met handtekeningen van o.a. de Turkse gemeenschap in Duitsland, de federale immigratie- en integratieraad, het Initiatief Zwarte Mensen in Duitsland, het verbond Duits-Syrische hulporganisaties en de Iraanse gemeenschap.

Maar… er is tegenstand. Vanzelfsprekend niet van de “Duits-Duitse” kant maar wel uit andere immigrantenkringen. Er zijn ook witte raven, zoals de oprichtster van de liberale Ibn-Rushd-Goethe moskee in Berlijn, Seyran Ates; die vindt het een fout signaal telkens op de Dag van de Duitse Eenheid ook de Dag van de Open Moskee te vieren (sinds 1997). Deze vrouwelijke imam (… hoeveel zouden er zo bestaan?) verwijt de moslimverenigingen een islamitische parallelle maatschappij ver van de idealen der Bundesrepubliek te cultiveren. (… voor zover die nog toelaatbaar zijn in Merkelland)

Ach… neen… da’s een misverstand. Dat hebben we verkeerd begrepen. De moslimverenigingen willen juist hun gastvrijheid tot uiting brengen… Zeggen ze. Welke verklaring geven ze voor het toenemend aantal mesaanvallen door moslims? Dankbaarheid voor de Duitse gastvrijheid?

De Dag van de Open Moskee is niets anders dan een affiche voor de Dag van de Open Islamitische Grenzen, die een heel andere “hereniging” voor ogen heeft.

Afbeeldingsresultaat voor AfD zielscheibeIntussen maakt men zich in Merkelland zorgen en gaan er elk jaar opnieuw stemmen op om deze nationale feestdag liefst af te schaffen. Er valt immers niet veel te vieren, zo luidt de poco kritiek, want door de hereniging met Oost-Duitsland is de kat uit de zak gelaten… de AfD, die daar op een vruchtbare bodem gedijt en zijn zaad in heel Merkelland verspreid heeft.

1 gedachte op “Dag van de Open Moskee

  1. Laten we hier in West Europa heel snel een nationale feestdag invoeren met als titel “West Europa Zonder Moslims” die feestdag zal door plusminus 350.000.000 Europeanen gevierd worden als de mooiste waardevolste geprezen feestdag.

Reacties zijn gesloten.