Syrië: Zoek niet naar deze berichten in de poco media…

… want positief nieuws over Syrië mag niet uitlekken!

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.– De Syrische president Bashar al-Assad zette dinsdag zijn handtekening onder een wet waarbij algemene amnestie gegeven werd aan militaire deserteurs, zowel in het binnen- als in het buitenland, en voor de misdrijven, die vallen onder de wet nr. 61 dd. 1950 en de resp. bijvoegingen/aanpassingen van het militaire strafrecht, die voor 9 oktober 2018 bedreven werden.

Deze wet is niet van toepassing voor degenen die de benen genomen hebben voor justitie , tenzij zij (verblijvend in het binnenland) zich binnen de vier maanden aangeven en/of zes maanden voor degenen die zich in het buitenland bevinden.
De wet geeft ook algemene amnestie voor het volledig uitgesproken vonnis voor misdrijven volgens de wet op de militaire dienstplicht nr. 30 van 2007 en de bijhorende bijvoegingen/aanpassingen.

Komt er nu een rechtzetting in de poco media dat Assad àlle “gevluchte” soennieten buiten Syrië wil houden om de bevolkingssamenstelling te beïnvloeden?

… Hoe lang is WOII al voorbij?  Wat met onze intussen begraven amnestie-eis?…

– In Jaramana, in de regio rond Damascus, toverde een groep artiesten boomstammen om tot kleurrijke schilderijen in een boodschap van hoop en liefde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: staande mensen en buiten

– Vrijwilligers en de studentenvereniging aan het werk in Aleppo onder het motto “Samen werken we aan een mooie toekomst”.  Ook in Oost-Ghouta en Zabadani worden de handen uit de vrijwilligersmouwen gestoken.  “Uit liefde voor hun land.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, schoenen en buiten

– Restauratiewerken Bab al-Nasr, de Poort van de Zege, één van de historische stadspoorten in de oude stad Aleppo.  Foto’s tonen voor en na.

Afbeelding kan het volgende bevatten: brug en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten– Een avond in Aleppo:

– Dit 13-jarig meisje kan weer lopen dankzij de hulp van Rusland.  Zij verloor haar benen tijdens een mortieraanval door de terroristen op de burgerbevolking van Aleppo.