Cui bono?

Af en toe ruimt de onverschrokken voorzitter van de N-VA, tevens burgemeester van de voormalige Sinjorenstad, BDW zijn zolder op en vindt hij schrijfsels van zichzelf toen hij nog niet gestoken was door de belgische verantwoordelijkheidsmuskiet. En misschien, heel misschien, kijkt hij dan eens in de spiegel en ‘s avonds voor het slapen gaan peilt hij in zijn hart en maakt de balans op van zijn streven, zijn leven, en waartoe dat in zijn huidige politieke werkelijkheid geleid heeft.

Dàt ging er door ons hoofd toen we gisteravond het gesprek volgden op het programma Trends Talk.

Of was het, gaat het om politieke realiteit, ijskoude berekening van kansen en risico’s nu de N-VA – ooit ontstaan uit de frustratie van een partij die de raison d’état verkoos boven de durf, de moed, de strijdkracht ontstaan uit liefde voor Vlaanderen – door de kiezer als ongeloofwaardig beoordeeld wordt?

BDW is iemand die zelden of nooit “zomaar” iets vertelt aan aan journalist. Dat dit gesprek mét dergelijke uitspraken (volg bruggetje) plaats vindt net nu de Franstalige linkse partijen dreigden de regering te verlaten omwille van onuitgenodigde illegalen, die proberen het land b te chanteren, kan geen toeval zijn. Cui bono?

Gewoon even erover nadenken. Wat bereikt hij, wil hij bereiken?

 • de flamingante N-VA kiezers worden duidelijk gemaakt dat het Vlaams-nationalisme nog steeds bovenaan zijn lijstje staat
 • de niet-flamingante N-VA kiezers worden duidelijk gemaakt dat hij de belgische knoeiboel in het oog houdt en desgevallend onopvallend een steentje in de kikkerpoel zal werpen
 • hopelijk wordt volgens dezelfde redenering hiermee de leegloop van de N-VA en ipso facto de groei van het Vlaams Belang gestopt
 • én worden de Franstalige linkse partijen even met hun voetjes op de grond gezet waarmee de regering De Croo uit verdrinkingsgevaar komt…

Cui bono? De linkse Franstalige partijen roeien terug… “de regering verlaten bij de eerste dode” was slechts een “lapsus lingae”. De uitlatingen van BDW dienen volgens onze bescheiden mening een zelfde doel. En dat allemaal op pakweg drie dagen tijd. Toeval???

4 gedachten over “Cui bono?

 1. Wie gelooft die man nog. Hij is de vlees geworden anti Vlaming en poenpakker want hij eet uit verschillende ruiven. Verslikt u niet Bart.

 2. typisch BDW. hij is slim genoeg om terug volop de populistische toer te gaan. Hij beseft als de beste dat zijn gewone volksverlakkerij serieus stemmenverlies zal lijden in 2024 en dus hoopt hij met het heropvissen van een eeuwenoud item en zijn gezwets weer kiezers te lijmen. Slaagt hij daar in dan zal hij gewoon verder gaan met zijn kiesvee te bedriegen en te verarmen. hij weet verdorie goed genoeg dat zijn voorstel het nooit zal halen . Alleen, hij is geslaagd.. hij komt er mee in alle media.

 3. Voor we het geval van “Bart de Grote Lijder” behandelen, dienen we eerst enkele problemen uit te spitten. Ik heb intussen ook het artikel in ‘t Scheldt gelezen, en voor één keer zitten ze er goed naast. Dit geldt eens te meer voor de reacties, waar het overgrote deel, ofwel dom is, ofwel lijdt aan het Stockholmsyndroom. Deze laatste kunnen dan beter verhuizen naar Brussel en Wallonië.
  1. De ramp met de wateroverlast, met ongeveer 30 doden, waarvoor geen PS ministers ontslag namen. Een ramp die het gevolg is van nalatigheden & fouten in alle domeinen en op alle niveaus, als gevolg van de Belgische ziekte en dito kanker. Een Franstalige bron :
  https://www.nation.be/2021/07/22/inondations-personne-nest-responsable-vraiment/
  met citaat : Comment aurait-on pu prévenir ? Quelques pistes parmi bien d’autres. En évitant, par exemple, de multiplier les permis de bâtir en zone inondable. Mais aussi en construisant bien plus de bassins d’orage. Sans oublier la maintenance puisqu’on a frôlé la catastrophe avec un barrage en région liégeoise qui était en chantier depuis 1 an (!) et dont seules deux pertuis (ou portes) étaient ouverts sur les 6 habituellement disponibles. Ce qui faisait que le barrage ne pouvait pas lâcher la quantité d’eau nécessaire. Cela aurait pu amplifier encore la catastrophe. Au niveau des secours : Aucun plan d’évacuation n’était prévu, les autorités se contentant de dire à la population d’évacuer, risquant ainsi d’ajouter du chaos au chaos. De même, on a vu peu d’intervention des Forces Armées. Les hélicoptères ne pouvant d’ailleurs pas intervenir immédiatement, à cause du mauvais temps. Ce qui signifie donc qu’ils ne sont pas équipés d’un matériel de pilotage tous temps…Il ne nous reste plus qu’à espérer que conflits et catastrophes ne se déroulent uniquement que par temps clair…On constatera que pour traquer Jürgen Conings, l’armée n’avait pas eu autant de soucis pour mobiliser hommes et matériel !Enfin, n’oublions pas les coupes dans les budgets pour la Protection Civile qui, et on l’a encore constaté cette fois-ci, est quelque chose de primordial pour secourir la population. Mais bon, comme d’habitude, il n’y aura aucun responsable. Ah si, les contribuables ! A qui, on va encore demander de payer plus de taxes « pour lutter contre le réchauffement climatique »…” (=einde citaat). Dit geeft al een goed beeld van het geknoei en geklungel, maar er is meer.

  Wat wisten de bevoegde instanties over deze nakende ramp, wetende wat er enkele km verder in Duitsland gebeurd is.
  https://www.zerohedge.com/weather/german-govt-knew-about-impending-floods-warnings-failed-death-toll-climbs
  met citaat : “A new report by the British newspaper “The Sunday Times” explains how a satellite in low Earth orbit detected the first signs of danger days before the German floods unfolded. Somewhere along the chain of command, climate scientists to government officials to local officials informing residents in affected regions about the need to evacuate ahead of extreme weather broke down and has tragically resulted in the country’s worst natural disaster in six decades. “ (=einde citaat).
  Als men in Duitsland werd gewaarschuwd op basis van satellietbeelden, dan moeten deze beelden in België ook gezien geweest zijn. Wie bleef er hier in gebreke, al of niet opzettelijk ? Deze ramp is natuurlijk koren op de molen van de Groenen, met hun “opwarming van de aarde”, waarvoor er dan Agenda 21 -30, moet doorgejaagd worden. Over de verborgen agenda achter het klimaatplan van de EUSSR :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/hongarije-dreigt-absurd-en-verwoestend-communistisch-klimaatplan-eu-te-blokkeren/
  met citaat : “Green Deal gaat niet over klimaat, maar totalitaire controle” -Timmermans ‘kans’ is dan ook louter het zoveelste staaltje schaamteloze propaganda. Zijn radicale plannen zullen niets veranderen aan ‘klimaatverandering’, omdat dit niet wordt veroorzaakt door een paar promille menselijke CO2 uitstoot – het CO2 niveau in de atmosfeer is juist nog steeds gevaarlijk laag -, maar door factoren waar we geen enkele invloed op hebben: het nieuwe Zonne minimum, in combinatie met het steeds zwakker wordende magnetische veld van de aarde.De ‘Groene Deal’ heeft dan ook helemaal niets met het klimaat te maken, maar alles met totalitaire controle, het geven van de absolute macht over alle aspecten van ons leven aan een klein clubje ongekozen marxistische technocraten, die zichzelf net als de oude Sovjet leiders ongetwijfeld zullen uitzonderen van het onvermijdelijke einde aan vrij reizen, goedkoop vervoer, warme (en in een hete zomer juist koele) woningen, stabiele energie (energie gaat op rantsoen, zoals Duitsland nu al serieus overweegt) betaalbare boodschappen, fatsoenlijke inkomens, kortom: aan ALLE vormen van vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking. Timmermans heeft namens de EU wat mij betreft hiermee de frontale oorlog verklaard aan het welzijn en de welvaart van iedere Europese burger. en daarmee aan onze hele toekomst. Brussel is een verwoestende misantropische machine geworden die alles wil afbreken wat na de Tweede Wereldoorlog met veel inspanning is opgebouwd. “ (=einde citaat). En bij de uitvoering van dit plan is de Vivaldi bende actief betrokken. En over de schadevergoeding voor de slachtoffers in Duitsland :
  https://www.frontnieuws.com/duitse-rampenfonds-gebruikt-voor-vluchtelingen-slachtoffers-van-de-watersnood-krijgen-slechts-300-euro/
  met citaat : “Waarschuwing werd reeds 4 dagen voor ramp gegeven – Britse onderzoeker spreekt van systeemfalen – Duitse regering beschikt sinds 2012 over rapport over overstromingsbescherming. Het verslag bevat ook procedures voor het geval van een pandemie veroorzaakt door het “Modi-SARS”-virus. Geld van de hulpfondsen dat niet wordt uitgegeven, wordt gebruikt om vluchtelingen te helpen. In 2019 is een bedrag van 23,1 miljard euro gebruikt voor vluchtelingenhulp – tussen 2016 en 2019 is in totaal 87,3 miljard euro gebruikt.€ 300,- noodhulp voor slachtoffers overstromingen. Bewoners en vrijwilligers worden door de politiek in de steek gelaten. “ (=einde citaat). Dit is geen falen meer maar gewoon sabotage en hoogverraad. Dit kunnen we ook grotendeels overplaatsen naar België. Dit is dan ook een probleem waarvan de aandacht moet worden afgeleid.
  2. Een 2de probleem is de ADIV, alwaar het hoofd gerold is van de generaal Boucké, ingevolge de mislukte “Jurgen C. psyops”. Belangrijk bij deze afrekening is de rol van de minister van defensie Mw. Dedonder en haar omgeving :
  https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/ontslagen-adiv-chef-brengt-dedonder-in-verlegenheid/10320736.html
  met citaat : “Harde aanpak – De communicatie van Boucké is niet alleen vervelend voor Dedonder omdat hij tegenspreekt dat de beslissing in consensus werd genomen. Maar ook omdat de jongste dagen krantenartikels verschenen waarin het verhaal werd neergezet dat Boucké tegen een burn-out aanhinkte en niet meer optimaal kon functioneren door de druk, wat in de omgeving van Boucké nu wordt tegengesproken. Daar is sprake van ‘een baggercampagne’, noteerde De Morgen in zijn entourage. Aan de VRT spraken anonieme militaire bronnen al eerder over de harde aanpak van de kabinetschef van Dedonder, Jamil Araoud. “ (=einde citaat).
  Met deze laatste zit het islam Paard van Troje aan de top. Tot wat dient de ADIV en al de rest nog ?? De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de PS maffia. Nog een probleem waar de aandacht dient van afgeleid te worden.

  3. Het derde probleem is het weerhalen van ISIS terroristen uit Syrië.
  https://palnws.be/2021/07/barbara-pas-vb-hekelt-terugkeer-is-vrouwen-regering-brengt-ons-opnieuw-in-gevaar-met-haar-wanbeleid/
  met citaat : “Wanbeleid -Opnieuw brengt de paars-groene regering ons in gevaar met haar wanbeleid”, vervolgt ze. “Dat de uitvoering dan nog eens gebeurt in naam van onze veiligheid is cynisch en vals. Men zegt namelijk dat het veiliger is om de IS-vrouwen hier te halen zodat ze in de Belgische gevangenissen opgevolgd zouden worden, terwijl iedereen weet dat hun celstraffen om te lachen zullen zijn. Of eerder om te huilen…” (=einde citaat).
  Dit is geen wanbeleid, maar gewoon “hoogverraad”. Het ondergraaft alle gelul over de terrorismebestrijding, zowel hier als in Syrië, waar België actief is via de NATO. Wat Barbara echter niet zegt, dat is dat de corrupte en gechanteerde Vivaldi bende hier de diktaten uitvoert van Washington en Tel Aviv :

  https://stateofthenation.co/?p=71304

  met citaat : “The Zio-Anglo-American Axis Created ISIS Terrorist Group, Now Biden Wants to Save His Mercenary Army via Expatriation – Blinken Urges Allies To “Repatriate” & “Rehabilitate” Foreign ISIS Terrorists Held In Syria
  US Secretary of State Antony Blinken on Monday actually called for ISIS members held in prisons across Syria to essentially be let go to their home countries – often in Europe. He applied the words “repatriate” and “rehabilitate” to literal ISIS terrorists and their families… “ (=einde citaat).
  De terroristenleger dient dus overgebracht worden naar EUSSR, blijkbaar om hier dan ingezet te worden, als wereldoorlog III moet beginnen.
  Dit is dan nog een probleem waarvan de aandacht moet afgeleid worden.
  Deel 2 volgt.

 4. 4. Het 4de probleem waren dan de hongerstakers in de Begijnenkerk, waarvoor de PS ministers gingen ontslag nemen, als er een dode viel. Uiteindelijk werd dan de collectieve regularisatie omgezet in een individuele, waarbij de Belgische Vivaldi bende dan door de modder kroop voor een zootje illegalen die dan de hongerstaking stopte. Hier werd dan ook een ergerlijke komedie opgevoerd, met behulp van de ganse Vivaldi bende. Waarover ging het ? Heel eenvoudig : Marrakech II waarbij de EUSSR 100 miljoen Afrikanen naar de EUSSR wil importeren, en waartegen alle verzet moet gebroken worden. De “illegalen” waren hier het breekijzer, om definitief al de wettelijke beschikkingen opzij te zetten voor de zo gezegd “humanitaire overwegingen”. Het komt neer op een staatsgreep van de Vivaldi, de communistische loge maffia bende, om ons te overspoelen met deze invasies cfr. het Coudenhove Kalergi plan. Hier en daar werd er dan wat symbolische verzet geboden, maar ook de partijen uit Vlaanderen die in deze Vivaldi bende zitten, zijn actief betrokken bij deze invasies, en het bijhorende hoogverraad.
  In Knack wordt er dieper op ingegaan , een citaat : “Als de politiek regularisatie toestaat onder bedreiging van het leven, worden rechters overbodig’ — Walter De Smedt Strafrechter op rust, enige Belg die ooit zowel lid was van het Comité P als het Comité I -Knack | 20/07/21 om 10:50 | Bijgewerkt om 11:09 -‘Regularisatie is geen recht, maar een gunst. Het verschil tussen beide is erg belangrijk,’ schrijft Walter De Smedt. Marc Bossuyt, gewezen toprechter en commissaris-generaal voor de vluchtelingen en voormalig voorzitter van het Grondwettelijk Hof, heeft groot gelijk [1]. Er is een #procedure om erkend te worden als vluchteling. Daar heeft de aanvrager recht op. Regularisatie is het uitzonderlijk toekennen van een verblijf aan iemand die geen wettig verblijf heeft en dat is geen recht maar een gunst. …. “ (=einde citaat).
  Het zijn echter niet de zuiver juridische argumenten die een rol speelden, maar wel de samenzwering en het hoogverraad, door de Vivaldi, in dienst van de occulte machten (=de 2 Olifanten in de kamer), achter de communistische NWO, waarvoor het Coudenhove Kalergi plan moet uitgevoerd worden, of gewoon : “Weg met ons…”.
  Dus nog een probleem dat gevoelig ligt, zeker in Vlaanderen, en dat kan zorgen voor stemmenverlies.
  De Belgische beerput liep dan ook danig over.
  Besluit :
  Er drong zich dan ook een oplossing op, een “Deus ex Machina” om de aandacht af te leiden, van de 4de voormelde problemen naar de eeuwenoude vijand van het Belgische wangedrocht, namelijk :” les sales flamins, les nazi’s, les boches, les fachos….”, waarbij de Franstaligen en alles wat links en loge is in Vlaanderen, zich verenigen en ten strijde trekken. En wie kon men beter van stal halen, dan Bartje de grote lijder, uit Antwerpen van de NV-A, een door het regime gecontroleerde oppositie. Bartje beviel dan van een cynische leugen, Cicero indachtig over de verrader, en zeggende :
  https://palnws.be/2021/07/bart-de-wever-ijvert-voor-hereniging-vlaanderen-en-nederland-mocht-ik-kunnen-sterven-als-zuidelijke-nederlander-ik-zou-gelukkiger-sterven-dan-als-belg/
  met citaat :
  “Bart De Wever ijvert voor hereniging Vlaanderen en Nederland: “Mocht ik kunnen sterven als Zuidelijke Nederlander, ik zou gelukkiger sterven dan als Belg” N-VA-voorzitter Bart De Wever loopt warm voor een hereniging van Vlaanderen en Nederland. Dat vertelde hij in Trends. Volgens hem kan de hereniging het best gebeuren in een nieuwe confederale staat. “Wat vandaag ondenkbaar is, kan morgen realiteit zijn”, aldus de N-VA-voorzitter. “ (=einde citaat). Zoals bv. met Greet V. !!!
  Hij gelooft het voormelde dan ook niet, en heeft tot hiertoe er dan ook nooit toe bijgedragen. Als afleidingsmanoeuvre heeft het wel zijn doel niet gemist.
  De Edelachtbare, zal Bartje dwingende instructies gegeven, om zeker niet af te wijken van de door de broeders opgestelde versie, met de waarschuwing : “Bartje, gedenk Wardje…” Er zijn immers rond Antwerpen nog voldoende vijvers van 1 meter diep.
  Bartje de Grote Lijder was dan ook niet bezig met Vlaanderen en Nederland, maar wel met het redden van de Belgische & Vivaldi brol, vrij naar prins Charel : “J’ai sauvé le brol”, hierbij dan eer bewijzend aan het citaat van Cicero over de verrader.
  PS : ter attentie van ’t Scheldt : U mag de voormelde tekst gewoon overnemen.

Reacties zijn gesloten.