Communautaire guerrilla versus federale loyauteit

De copernicaanse omwenteling van de N-VA

De Vlaamse regering – met aan het hoofd een Vlaams-nationalist – belooft alvast weinig ‘Vlaams’ te zijn. Dat is niet alleen de schuld van de opname van de anti-Vlaamse Open Vld. Maar ook van het participationisme van de N-VA, die daarmee een copernicaanse omwenteling doormaakte, volgens fractievoorzitter voor het Vlaams Belang Chris Janssens.

Ze is er dus, de Vlaamse regering. Een zogenaamd centrumrechtse regering, al blijft de ACW- of moet ik zeggen ‘beweging.net’- stempel van de CD&V’ers, die met hun respectievelijke bevoegdheden meer dan de helft van het budget beheren, wel zeer nadrukkelijk aanwezig. In elk geval is het een regering zonder socialisten. Maar daar is het meeste positieve wat mij betreft dan ook wel mee gezegd. Van een inspirerend Vlaams project is geen sprake. En al zeker niet van een Vlaamse regering die ervoor kiest om nieuwe stappen te zetten richting meer Vlaamse zelfstandigheid. Dat werd overigens al voldoende duidelijk bij de totstandkoming van deze regering.

Belgische schoonmoeder

Zo werd de Vlaamse regeringsvorming volledig afgestemd op de federale. De Open Vld is als partner in deze regering geenszins nodig, maar mocht er enkel bij komen omdat die partij wél nodig was om een federale regering op poten te zetten. Machtsgeile Gwendolyn Rutten mocht enkel haar handtekening zetten onder het reeds door N-VA en CD&V afgesproken akkoord en werd daarvoor bedankt met twee ministerposten.

Met opname van de anti-Vlaamse Open Vld in de Vlaamse regering werd echter wel de Belgische schoonmoeder in het Vlaamse huishouden binnengebracht.

Lees verder bij Doorbraak

7 gedachten over “Communautaire guerrilla versus federale loyauteit

  1. Vlaanderen zit gevangen in een carrousel, of een paardenmolen, en de belgische schoonmoeder zorgt ervoor dat die blijft draaien.

  2. Benieuwd of deze ploeg iets aan de ontaarde justitie gaat veranderen. Er is idd niet alleen de komedie van de procedurefouten, de autom vrijlating na 1/3e vd straf, de enkelbandfarce, de niet uitgevoerde celstraffen van minder als 3 jaar enz enz.
    Er is ook de beschamende vertoning van het Brusselse gerecht dat bv fraudezaken moet onderzoeken, maar nooit tot een uitspraak komt. In NL werd vandaag besloten dat Fortis de beleggers heeft misleid en schadevergoeding moet betalen, waarom is zoiets in Belgie nog in geen 100 jaar mogelijk?
    In de US werden de westvlaamse oplichters van L&H 10 jaar geleden al veroordeeld en de beleggers vergoed, in het land van L&H zelf gaat dat tot minstens 2018 duren, ik heb zopas de brief gekregen van justitie.
    Het doet onze al twijfelachtige reputatie op gebied van gemiddeld IQ en technisch vernuft in het buitenland geen goed, maar dat beseffen wij niet eens. Gelukkig hebben we de frieten uitgevonden.

Reacties zijn gesloten.