Cijferdans: asiel heeft een prijs

CijferdansCijferdans: asiel heeft een prijs

De Bundesrepublik Deutschland toont – zoals algemeen bekend – samen met Zweden de grootste gastvrijheid t.o.v. “vluchtelingen” in de EU.

Beieren werd vanaf het begin van dit jaar met 60.000 exemplaren verrijkt.  Alleen al op dinsdag klopten er 938 aan de Beierse poort. De kosten voor verzorging en onderdak worden tot eind 2016 geraamd op 3 miljard euro.  Alle andere kosten zoals bv. doktersbezoek, gsm-abonnementen en openbaar vervoer zijn daar niet inbegrepen.

Als men deze cijfers extrapoleert naar heel het grondgebied van Duitsland, waar men volgens een voorzichtige schatting niet minder dan 600.000 importbewoners verwacht, dan komt men op een factuur van 30 miljard euro.  Zonder extra’s.

eu schuldEven een vergelijking.  In de begroting 2015 werden voor gezondheid 12.07 miljard, voor landsverdediging 32.97 miljard, voor onderwijs en onderzoek 15.27 miljard, voor verkeer en digitalisering 23.28 miljard euro voorzien.
Als men nu al de asielzoekers van de laatste 10 jaar daarbij telt, die ook nog moeten gepamperd worden, en de asielzoekers, die in de volgende jaren het Duitse paradijs zullen bereiken, – elke tweede asielzoeker wil naar Duitsland – dan kan men ervan uitgaan dat er geen enkele eurocent voor de eigen bevolking overblijft!

Wie zei er iets over “verrijking”?

FT

Die Welt

5 gedachten over “Cijferdans: asiel heeft een prijs

 1. En dan zijn de diensten van de duitse dames voor al die hitsige zwarte en bruine hengsten nog gratis ook nog, uit dank voor die paar extra cm.

 2. 20 juni was de dag van de vluchtelingen, wij hebben het geweten en in Duitsland hebben ze het gehoord.
  Mijn schoonzuster was in Keulen en moest haar oordoppen insteken. Kardinaal Woelki had namelijk de kerkklokken in gang laten zetten. 23.000 slagen voor elke vluchteling die in de Middelandse zee is omgekomen.
  Op die dag vergeleek Bundespräsident Gauck de Afrikaanse vluchtelingen met de Duitse uit 1945.
  Ik zie daar toch wel enkele fundamentele verschillen :
  1- ze waren blank.
  2- ze spraken de landstaal.
  3- ze staken de handen uit de mouwen om de boel herop te bouwen.
  4- ze leefden niet van steun.
  5- kwamen niet in een voor hen vreemd continent.
  6- werden beschouwd als een deel van het eigen volk en niet als indringers.

  • 23.000 vluchtelingen omgekomen? Die kardinaal heeft vast bij Sunette Bridges geslapen.

   • Waar hij geslapen heeft, is mij om het even. Of hij kan tellen is mij eveneens om het even. Dat hij de mensen op de zenuwen werkt met zijn 23.000 kerklokslagen zou mij niet om het even zijn mocht ik in Keulen wonen.
    Ik heb mij al voldoende geërgerd aan de oma die een dansje deed met haar zwart kleinkindje en waar heel Antwerpen emotioneel door werd gepakt. Tot tranen toe bewogen. Ik weet alleen dat mijn grootmoeder niet met haar kameelharenpantoffels in haar bed kroop, want mijn grootmoeder was een proper mens.

    • Twee keer gelezen eer mijn frank viel dat het hier om het reuzen-poppentheater van 750.000 euro gaat. Snap niet wat hier zo interessant aan is en waarom heel die geheimdoenerij wanneer en waar de reuzen hun opwachting zouden gaan maken. En welke nieuwswaarde dit heeft. CNN emmert al dagen over de blanke racistische schutter – er valt blijkbaar geen ander nieuws te rapen -, onze zenders over reuzen in de straten van Antwerpen. Verder over de ultieme, de allerlaatste dialoog, de oplossing uit de crisis, de redding, de tegemoetkomingen, schuldenverlichting… Als ik een lening aanga, dan moet ik nadien niet bij de bank gaan aankloppen en vragen mij deze kwijt te schelden, ook al neem ik foto’s mee van mijn hongerende arme bloeikes van kinderen die slechts door de geldelijke bijdrage van de jong-gepensioneerde opa ‘s morgens een glas melk kunnen drinken.

Reacties zijn gesloten.