Cijferdans

CijferdansCijferdans

Een ‘hoofdstedelijke uitdaging’

Beci, afkorting van het Engelse ‘Brussels enterprises commerce and industry’ – hoe kan het anders? – dat naar eigen zeggen ca. 35.000 kleinere en grotere ondernemingen vertegenwoordigt, heeft gisteren een verlanglijstje voor de verkiezingen bekend gemaakt.

Beci verlangt ‘doortastende’ maatregelen om de negatieve economische trend te  keren.  Immers zouden 30% van de Brusselse ondernemingen een verhuis naar Vlaanderen, Wallonië of zelfs buiten de grenzen overwegen.
De reden ligt voor de hand.  In Brussel moeten ze 28 à 38% meer belastingen betalen.
“Bovendien moet men absoluut de gedeeltelijke (liefst de volledige), tijdelijke (liefst blijvende) schrapping van de lasten en andere bijdragen op de eerste 10 banen concentreren. Moesten de 100.000 zelfstandigen en kmo’s elk één baan creëren, dan zou er in Brussel slechts een frictiewerkloosheid overschieten”, aldus Beci. Van de kmo’s, die het economische hart van Brussel vormen, gingen er in 2013 2666 failliet, d.w.z.. 15% meer dan in 2012 en 80% meer dan in 2007. Meer dan 25% van de kmo’s die het nog niet opgegeven hebben heeft een groot risico op een faillissement.
 Memorandum 2014 Beci

1 gedachte op “Cijferdans

 1. De hoge belastingen in Brussel zijn niet het enige probleem. Er is nog : de verstikkende bureaucratie, de corruptie, , de(georganiseerde) misdaad en de ermee gepaard gaande extra-uitgaven, de fiscale en vooral de sociale fraude. Er is ook nog de (on)bekwaamheid van de potentiële kandidaat werkenden. Van de onbetrouwbaarheid spreken we nog niet. Er is de deloyale concurrentie van vooral allochtone bedrijven( =kleine en grote) die werken met illegalen en die hun grondstoffen& materiaal importeren uit het buitenland(in het zwart) aan dumpingprijzen. Veel faillissementen zijn anderzijds het gevolg van wanbeheer of ingevolge het gebruik van vennootschappen voor criminele doeleinden die nadien dan failliet gaan, vanaf het ogenblik dat ze geen nut meer hebben of wanneer het “te warm onder de voeten” wordt… Het gaat hier om de zo gezegde vennootschappen die werden opgericht met stomannen en volgens het principe “sleutel op de deur”.
  Het fundamentele probleem van Brussel is de PS mafia, de multiculturele mesthoop, het Palermo aan de Zenne, kortom : de decadentie in al haar vormen.
  Er is een gigantische kiesvee en profitariaat(=autochtoon en allochtoon) dat helemaal niet geïnteresseerd is in werken, maar wel integendeel.
  De Vlamingen, die er vroeger de boel deden draaien, zijn grotendeels weggejaagd.
  Het gaat dus in Brussel om heel wat meer dan de hoge belastingen, deze laatsten zijn alleen het gevolg van de wantoestanden veroorzaakt door de PS mafia.
  BECI heeft dus nog wat werk voor de boeg om een juiste en volledige diagnose te stellen. De fundamentele vraag is echter : Durft BECI dit ???

Reacties zijn gesloten.