Bierspecialist wil de democratie verbreden

Het Burgerkabinet rolt over de tongen in het parlement
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz lanceert dit jaar nog ‘het Burgerkabinet’, een panel van 150 burgers dat actief betrokken wordt bij het Vlaamse cultuurbeleid. De minister wil hun bevindingen meenemen in de debatten in het parlement, de media, maar ook de beleidsbrief Cultuur. Het eerste Burgerkabinet zou in september van start gaan, met als thema: cultuurparticipatie. Naast het 150-koppig panel komt er ook een digitaal panel van 1.000 mensen, om besproken aanbevelingen verder te toetsen.

Moeten we ongerust zijn?  Doet de Vlaamse regering haar werk niet?  Is er een waakhond nodig? Vele nijpende vragen. Wat ons achterdochtig maakt is dat u of ik niet kan solliciteren naar de felbegeerde democratieverbreding die onder de ‘ommezwaai’ van Gatz verondersteld wordt te floreren.  Een onafhankelijk ‘extern bureau’ zal selecteren volgens de ministeriële wensen. Participatie à la tête du client. Als u het ons vraagt ruikt dit naar discriminatie.  Wat met het meerdere kansenbeleid?  Iemand gericht kiezen betekent niet meer of minder dan iemand uitsluiten.  Hoe kunnen wij ons dan voor de verrijking verbreding inzetten?

Meer weten?  Klik hier.

FVE

4 gedachten over “Bierspecialist wil de democratie verbreden

  1. Een liberaal, dus te links voor mij, op sociaal gebied althans. In het engels heet Links trouwens ‘The liberal left’.

  2. Waarschijnlijk worden alleen cultuurverrijkers toegelaten tot het Burgerkabinet. De uitsluiting verloopt waarschijnlijk niet helemaal volgens uw verwachtingen.

Reacties zijn gesloten.